Prezidentūras laikā LNB ēkas apmeklētāju skaits krities par 40%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pasākumu dēļ, kas pamatā notiek jaunajā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), ēkas apmeklētāju skaits krities par 40%, svētdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas sešos».

Kritums piedzīvots, jo sarucis bibliotēkā rīkoto pasākumu skaits kā izstādes un konferences. Taču apmeklētāju skaita līmenis jau pēc prezidentūras beigām tiks atgūts, ir pārliecināts LNB direktors Andris Vilks.

Prezidentūras pasākumu laikā Gaismas pilī var apmeklēt ierobežotu telpu skaitu, bet visa ēka tiek slēgta, kad tajā norit augstākā līmeņa pasākumi. Pusgada laikā šādu dienu nebūs daudz - kopumā septiņas, vēstīja ziņas.

Apmeklētāji par dažādiem ierobežojumiem pārsvarā nesūdzas. Galvenie no tiem - iekļūšanai bibliotēkā jāizmanto sānu ieeja un līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam. Tomēr vēl aizvien ir cilvēki, kas maldās un domā, ka prezidentūras dēļ Gaismas pils cilvēkiem nav pieejama. «Drusku traucē tas, ka ir dienas, kurās pilnīgi bibliotēka jāslēdz lasītājiem. Varbūt ir sarežģīti informācijas telpā nodot ziņu,» atzina Vilks.

LNT norādīja, ka bibliotēkas darbinieki prezidentūras laikā saskata arī plusus. Piemēram, Gaismas pilī sākusi darboties kafejnīca un dots sava veida atelpas brīdis nākamā darba cēliena plānošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu