«ExpressCredit» iegādājies «Rīgas pilsētas lombardu» ar mērķi nostiprināt tirgus līdera pozīcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

SIA «ExpressCredit», kas strādā ar zīmolu «Lombards24.lv», nolēmusi iegādāties SIA «Rīgas pilsētas lombards», lai turpinātu uzņēmumu attīstību un nostiprinātu tirgus līdera pozīcijas.

«ExpressCredit» šodien noslēgs pirkuma līgumu par «Rīgas pilsētas lombarda» iegādi, kas notiks atbilstoši Rīgas domes 11.februāra izsoles rezultātiem. Kopējā darījuma summa ir 880 000 eiro. Atbilstoši izsoles noteikumiem «ExpressCredit» maksājumu veiks viena mēneša laikā no pirkuma līguma noslēgšanas dienas.

«»Rīgas pilsētas lombards» ir viens no senākajiem lombardiem Latvijā, līdz ar to esam patiesi gandarīti, ka turpmāk būsim lombardu vēstures un tradīciju turētāji Latvijā. Vienlaikus atzinīgi vērtējam Rīgas domes lēmumu nekropļot konkurenci un izsolīt pašvaldības uzņēmumu. Uzskatām, ka šis solis tikai uzlabos pakalpojuma kvalitāti,» paziņojumā biržai norāda «ExpressCredit» valdes priekšsēdētājs Agris Evertovskis.

«ExpressCredit» vadība norāda, ka

akcionāru maiņa būtiski neietekmēs uzņēmuma darbību.

«Mēs augstu vērtējam «Rīgas pilsētas lombarda» darbinieku profesionalitāti, līdz ar to neredzam nepieciešamību veikt kardinālas izmaiņas lombarda darbībā. Arī «Rīgas pilsētas lombarda» klientiem nekas nemainīsies - uzņēmums turpinās strādāt kā līdz šim, nodrošināt vēl kvalitatīvākus un drošākus kreditēšanas pakalpojumus,» skaidro Evertovskis. Viņš norāda, ka «Lombards24.lv» sešu gadu laikā kreditēšanas pakalpojumus ir sniedzis vairāk nekā 235 000 iedzīvotāju Latvijā.

«ExpressCredit» norāda, ka «Rīgas pilsētas lombarda» iegādes darījums ir stratēģisks uzņēmuma vadības lēmums, lai turpinātu uzņēmumu attīstību un nostiprinātu tirgus līdera pozīcijas. «ExpressCredit» pēdējos gados investējis, lai attīstītu filiāles visā Latvijā un nodrošinātu ērtu un drošu pakalpojumu - filiāles ir mūsdienīgi iekārtotas, ir uzstādītas videonovērošanas kameras, visas ķīlas ir apdrošinātas un tiek glabātas īpašā ar signalizāciju aprīkotā glabātavā.

«Rīgas pilsētas lombards» savu darbību sāka 1802.gadā, bet oficiāli tas tika reģistrēts 1895.gadā. Lombardā ir veikals, ko veido mākslas priekšmeti, juvelierizstrādājumi, zelta un sudraba izstrādājumi, dārgakmeņi, monētas, sadzīves priekšmeti u.c. Tas atrodas Vecrīgā, Kalēju ielā 18/20.

Kā ziņots, «ExpressCredit» bija vienīgais pretendents, kas piedalījās pašvaldības uzņēmuma «Rīgas pilsētas lombards» kapitāla daļu izsolē.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «ExpressCredit» 2013.gadu noslēdza ar 13,67 miljonu eiro apgrozījumu un 370 279 eiro peļņu. Uzņēmuma kapitāldaļas 51% apmērā pieder SIA «Express Holdings» un vienādās daļās - 24,5% - SIA «Ebility» un SIA «AE Consulting».

«ExpressCredit» neto peļņa pērn pirmajā pusgadā bija 481 999 eiro. «ExpressCredit» kopējie ieņēmumi 2014.gada pirmajā pusgadā bija 7,326 miljoni eiro.

«ExpressCredit» obligācijas iekļautas «NASDAQ OMX Riga» Baltijas parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu