Google pārdod Motorola Ķīnas gigantam Lenovo (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV interneta kompānija «Google» trešdien piekrita pārdot telekomunikāciju aprīkojuma ražotājfirmu «Motorola» Ķīnas tehnoloģiju gigantam «Lenovo» par 2,91 miljardu ASV dolāru (2,13 miljardiem eiro).

«Google» iegādājās «Motorola» 2012.gada maijā par 12,5 miljardiem dolāru (9,2 miljardiem eiro), bet nespēja panākt tās rentabilitāti. «Google» iegādājās šo firmu, mēģinot attīstīt savu mobilo operētājsistēmu «Android».

Motorola Moto X piedāvā plašas korpusa individualizēšanas iespējas
Motorola Moto X piedāvā plašas korpusa individualizēšanas iespējas Foto: Publicitātes foto

«Lenovo», nopērkot «Motorola», nostiprinās savas pozīcijas viedtālruņu un planšetdatoru tirgos.

Analītiķis Tims Badžarins no Silīcija ielejas uzņēmuma «Creative Strategies» atzina, ka no šā darījuma «iegūs abas puses». ««Google» patur patentus un pētniecisko grupu, [..] savukārt «Lenovo» iegūst to, kas nepieciešams, lai iekļūtu ASV viedtālruņu tirgū,» sacīja Badžarins.

Badžarins gada sākumā bija prognozējis 10 notikumus tehnoloģiju nozarē, un viens no tiem bija, ka «Google» atbrīvosies no «Motorola». «Motorola» pat pēc tam, kad to nopirka «Google», nespēja uzlabot savas pozīcijas viedtālruņu tirgū, kur tagad dominē Dienvidkorejas firma «Samsung» un ASV uzņēmums «Apple».

Motorola Moto G
Motorola Moto G Foto: AFP/LETA
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu