Rimšēvičs: valsts varētu neatgūt 400-500 miljonus no «Parex» aizdotās naudas (330)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas valsts varētu nedabūt atpakaļ aptuveni 400-500 miljonus eiro no savulaik «Parex» bankai piešķirtā valsts atbalsta apmēram miljarda latu apmērā, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «1:1» sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Rimšēvičs uzsvēra, ka Latvijas valsts «Parex» bankā nevis ieguldīja, bet gan aizdeva naudu. Kā norādīja Latvijas Bankas vadītājs, piemēram, «Citadeles» banka, kas tika izveidota «Parex» sadalīšanas rezultātā, procentos valstij ir samaksājusi jau 220 miljonus eiro.

Pēc Rimšēviča domām,

Latvijas valsts no «Parex» «sāgas» izies ar salīdzinoši maziem zaudējumiem - 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Citām valstīm zaudējumi līdzīgās situācijās bijuši mērāmi desmitos procentu no IKP.

Latvijas Bankas vadītājs arī pauda viedokli, ka gadījumā, ja Latvijas valdība spētu nodrošināt «Parex» bankai likviditāti, līdzīgi kā to izdarīja Zviedrijas komercbanku «mātes» bankas, šī banka patlaban būtu bijusi «dzīva».

Ja Latvijas valdībai būtu bijuši divi miljardi latu, šie divi miljardi būtu bijuši «jāliek iekšā» un tādā gadījumā šos divus miljardus valsts arī būtu dabūjusi atpakaļ, norādīja Rimšēvičs.

Komentāri (330)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu