«Hesburger» pārdošanas apjoms Baltijā pērn - 48 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Somijas un Baltijas valstu ātrās ēdināšanas ķēdes «Hesburger» pārdošanas apjoms Baltijas tirgū pērn, salīdzinot ar 2013.gadu, pieaudzis par 7,4%, sasniedzot 48 miljonus eiro, informē «Hesburger» attīstības direktore Baltijas valstīs Ieva Salmela.

No tiem 17,5 miljoni bija Latvijā, 11,9 miljoni - Lietuvā, savukārt Igaunijas tirgū - 18,6 miljoni eiro. Investīcijas jaunu «Hesburger» restorānu atklāšanai Latvijas tirgū pagājušajā gadā sasniedza trīs miljonus eiro.

Salmela stāsta, ka «Hesburger» pērn atvēris četras jaunas ēstuves Rīgā. Pagājušā gada rādītāji liecina, ka uzņēmuma attīstība ir stabila un augoša. «Arī šogad turpināsim attīstīties un paplašināsim «Hesburger» tīklu, Latvijas tirgū investējot aptuveni 3,5 miljonus eiro.»

Pērn Baltijas valstīs kopumā atvērtas astoņas jaunas «Hesburger» ēstuves, no kurām četras tika atvērtas Rīgā. Arī šogad «Hesburger» plāno atvērt vairākus jaunus restorānus Latvijā. Viens no tiem tiks atvērts Rīgā, Krasta ielā, un tas būs līdz šim lielākais «Hesburger» restorāns Latvijā.

Kopumā ar zīmolu «Hesburger» darbojas vairāk nekā 400 struktūrvienības Somijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Krievijā un Turcijā. «Hesburger» darbinieku skaits pārsniedz 6100. Pērnvasar uzņēmums svinēja desmit darba gadu jubileju Latvijas tirgū.

Kā ziņots, 2013.gadā «Hesburger» apgrozījums Latvijā pieaudzis par 11%, sasniedzot 17,2 miljonus eiro. Kopējais «Hesburger» pārdošanas apjoms 2013.gadā visās Baltijas valstīs bijis 45,5 miljoni eiro, no tiem 18 miljoni eiro ir apgrozījums Igaunijā un 10,3 miljoni eiro - Lietuvas tirgū. Savukārt «Hesburger» investīcijas Baltijas reģionā 2013.gadā ir desmit miljoni eiro, no tiem 3,7 miljoni eiro investēti Latvijas tirgū.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, ķēdi «Hesburger» Latvijā pārvalda 26 uzņēmumi, kas pieder SIA «Rigaburger». Savukārt «Rigaburger» pilnībā pieder Somijas kompānijai «Hes-Pro (Finland) Oy».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu