Viedtālruņiem gatavo antibakteriālu stiklu (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kompānija Corning, kas viedierīču ražotājiem piegādā pret skrāpējumiem drošus augstas izturības aizsargstikliņus, apgalvo, ka ir izstrādājusi pasaulē pirmo antibakteriālo stiklu, kas iznīcina baktērijas un sēnītes.

Corning norāda, ka antibakteriālais Gorilla Glass stikls satur sudraba jonus un savas īpašības nezaudē.

Mikrobiem nelabvēlīgo stiklu var uzstādīt dažāda tipa ierīcēm – datoriem, viedtālruņiem, kalkulatoriem, telefoniem un citiem elektronisku ekrānu paneļiem.

Kompānija uzskata – skārientehnoloģijām attīstoties, patērētāji aizvien vairāk apzinās, ka skārienierīces var kļūt par veselībai potenciāli nelabvēlīgu baktēriju mājvietu, jo īpaši tāpēc, ka tās iet no rokas rokā kā mājās, tā arī sabiedriskās vietās.

«Corning antibakteriālais Gorilla Glass stikls kavē aļģu, pelējuma, dažādu sēnīšu un baktēriju augšanu, jo tam piemīt pretmikrobu īpašības, kas ir iestrādātas pašā stiklā un ir efektīvas visā ierīces kalpošanas laikā,» saka Corning Īpašo materiālu struktūrvienības vadītājs Džeimss Šteiners.

Patlaban tiek veikta stikla testēšana sadarbībā ar vairākiem ierīču ražotājiem un ir sekmīgi parādīts, ka šādu stiklu varētu ražot lielos apjomos.

Ja Corning antibakteriālais stikls nonāks masveida ražošanā, dažādi specializētie ierīču tīrīšanai domātie šķīdumi, putas un salvetes kļūs lieki. Ar laiku baktērijām nedraudzīgo stiklu varētu sākt lietot arī citās jomās, piemēram, viesnīcu biznesā, autobūvē, veselības aprūpē un citur.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu