Dombrovskis: Vaivars ir profesionāls diplomāts un pieredzējis cilvēks (35)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjera amata pretendentu kontekstā izskanējušais Pēteris Vaivars ir profesionāls diplomāts un pieredzējis cilvēks, šādi iespējamo nākamo premjeru šorīt telekanālā LNT raksturoja demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (V).

Vaicāts, vai Vaivars būs nākamais Ministru prezidenta amata kandidāts, Dombrovskis atbildēja izvairīgi, uzsverot, ka pašlaik turpinās politiskās konsultācijas, kuru laikā ir daudz dažādu spekulāciju, bet tālākos notikumus noteiks konsultāciju rezultāti.

Dombrovskis sacīja, ka «Vienotība» strādā pie tā, lai izvirzītu premjera amata kandidātu līdz prezidenta nosauktajam 7.janvārim,

bet, vai šis cilvēks tiks nosaukts pirms vai pēc Ziemassvētkiem, tas vairs neesot tik principiāli.

Ministru prezidenta amatam uzrunātais diplomāts Vaivars šodien apmeklēs «Vienotības» Saeimas frakcijas sēdi. Taujāts, vai «Vienotība» tiksies vēl ar kādu premjera amata kandidātu, Dombrovskis skaidri neatbildēja.

Tieši Vaivars no publiski izskanējušajiem potenciālajiem premjera amata kandidātiem tiek uzskatīts par ticamāko pretendentu valdības vadītāja amatam.

Neoficiāli tiek pieļauts, ka premjera amata kandidāts varētu tikt nosaukts tuvākajās dienās, un tas varētu būt tieši Vaivars.

Vaivaru premjera amatam varētu virzīt «Vienotība», kas uzņēmusies iniciatīvu valdības veidošanā un solījusi piedāvāt jauno kandidātu valdības vadītāja amatam. Vaivars ir uzrunāts premjera amatam un zina, ka viņš ir viens no kandidātiem. Topošās koalīcijas partneri atzīst, ka Vaivars viņiem nav labi pazīstams, taču pagaidām būtiski iebildumi pret šo kandidatūru neizskan.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Vaivars Ārlietu ministrijā (ĀM) sācis strādāt 1992.gadā un bijis Ziemeļeiropas valstu nodaļas vadītājs, 1995.gadā viņš bijis Latvijas vēstniecības Somijā pirmais sekretārs, bet 1997.gadā kļuvis par Latvijas vēstnieku Ukrainā. Vaivars bijis arī Latvijas vēstnieks Japānā, bet pašlaik viņš pilda ĀM valsts sekretāra vietnieka pienākumus.

5. Saeimas vēlēšanās Vaivars kandidējis «Saskaņa Latvijai - atdzimšana tautsaimniecībai» sarakstā.

Prezidents otrdien Latvijas Radio atklāja, ka premjera amata kandidāti ir vairāki, starp tiem ir ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, Latvijas pastāvīgais pārstāvis NATO Māris Riekstiņš un Vaivars.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu