Iedegs Rīgas Ziemassvētku egli (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Sagaidot trešo adventi, šodien nedaudz pēc plkst.16 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs svinīgi iedegs Rīgas Ziemassvētku egli 11.novembra krastmalā, kur gadu mijā paredzētas rīdzinieku un pilsētas viesu tradicionālās Jaunā gada sagaidīšanas svinības.

Rīgas egles atklāšanas pasākumā piedalīsies arī Vairis Nartišs un Ziemassvētku trio, kā arī Rīgas kamerkoris «AveSol». Egles rotājumus veidojis mākslinieks Visvaldis Asaris.

Kopā ar Ziemassvētku egli pakāpeniski tiks iedegts arī svētku apgaismojums visā pilsētā, tostarp 11.novembra krastmalā. Kā pavēstīja Rīgas domē, uzņēmums «Rīgas gaisma» šogad svētku noformējumam pilsētā uzstādījis apmēram pusotru tūkstoti jaunu apgaismes virteņu un dekoru, kas izvietoti uz laternām, kokiem un vadiem. Pilsētas ielās un parkos uzstādīti arī iepriekšējos gados izmantotie svētku dekoratīvie elementi.

Trešās adventes nedēļā rīdzinieki un pilsētas viesi būs aicināti arī uz citiem Ziemassvētku ieskaņas pasākumiem - gan koncertiem dievnamos un Rīgas kultūras centros, gan uz meistardarbnīcām un pasākumiem bērniem. Ziemassvētku ieskaņas koncerti garīgās noskaņās būs dzirdami Rīgas dievnamos, koncertciklā «Adventa mūzikas svētki Rīgā». Rīgas Mateja baznīcā muzicēs Arnis, Laima un Jānis Miltiņi, bet Rīgas Lutera baznīcā dziedās Helēna Kozlova un grupa «Levīti».

Šodien plkst.14 Svētā Pētera baznīcā izskanēs Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas audzēkņu un pūtēju orķestra «Intermezzo» koncerts «Mūzika Ziemassvētkos», 15.decembrī Svētā Jāņa baznīcā klausītājus priecēs dziedātāja Jolanta Strikaite, flautiste Ieva Pudāne un ērģelniece Ilze Reine, bet 17.decembrī Svētā Pētera baznīcā uzstāsies Rīgas bērnu un jauniešu interešu izglītības kolektīvi.

Šajā nedēļas nogalē uz vairākiem pasākumiem īpaši gaidīti bērni. Šodien Rīgas Jūgendstila muzejā darbosies Ziemassvētku rotājumu, apsveikumu kartīšu veidošanas un piparkūku dekorēšanas darbnīcas, bet 15.decembrī bērni tiks gaidīti Ziemassvētku skaņu rīku darbnīcā kultūras centra «Ritums» filiālē, Laimdotas ielā 42. Pasākumi bērniem būs arī kultūras centrā «Mazā ģilde», kur koncertēs bērnu vokālais ansamblis «Kolibri», un kultūras centrā «Iļģuciems», kur uzstāsies bērnu kolektīvi. Savukārt 17.decembrī bērni aicināti uz kultūras pili «Ziemeļblāzma», kur notiks Latvijas Leļļu teātra izrāde «Saulīte un sniega cilvēciņi», būs tikšanās, kopīgas spēles un rotaļas ar Ziemassvētku vecīti.

Ziemassvētku gaidās notiks arī vairāki labdarības koncerti un pasākumi. 15.decembrī VEF Kultūras pilī norisināsies Ziemassvētku labdarības pasākums, bet 18.decembrī labdarības koncerts «Lūgšana» notiks Svētā Pētera baznīcā. Tajā piedalīsies soliste «Anmary», jauniešu koris «Balsis» Inta Teterovska vadībā, kā arī solistes Keita Krūmiņa, Patrīcija Doniņa, Belinda Remese un Annemarija Moiseja.

Kultūras programmu piedāvā arī Rīgas Ziemassvētku tirdziņi, kas notiek Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā.

Adventes un Ziemassvētku pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome. Pasākumu programma atrodama interneta vietnē «www.kultura.riga.lv».

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu