Skaties tiešraidi: skolotāju digitālās mācību programmas rezultāti (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Šodien, 9.decembrī sākot no plkst. 15:00, tiešraidē varēs vērot skolotāju bezmaksas digitālās mācību programmas «Samsung Skola nākotnei» rezultātu izziņošanas pasākumu. Tajā atklās tās 30 skolas, kas sākot no 2014. gada janvāra piecus mēnešus bez maksas apgūs digitālās prasmes un sacentīsies par 10 000 eiro jaunākajām tehnoloģijām savai skolai.

Pasākuma piedalīsies pārstāvji no Samsung Electronics Baltics un «Iespējamās misijas», Latvijas universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, mūziķis un pasniedzējs Kārlis Kazāks, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis Rūdolfs Kalvāns.

Piesakoties programmai, vēlēšanos apgūt papildus digitālās prasmes izteica 213 jeb ceturtā daļa visu Latvijas skolu. Lielā interese apliecina, skolas ir atvērtas digitālajai izglītībai un tās novērtē mūsdienu tehnoloģiju sniegtās iespējas uzlabot mācīšanās kvalitāti un veicināt pārmaiņas katrā skolā.

Vislielāko interesi par bezmaksas digitālajām apmācībām izrādīja kurzemnieki. «Samsung Skola nākotnei» pieteiktas 48 skolas, kas ir ~38% no visām skolām Kurzemē. No Latgales un Vidzemes saņemts līdzīgs pieteikumu skaits – attiecīgi 45 un 44 skolu komandas (~39% no visām skolām abos reģionos). No Rīgas un Rīgas rajona programmai pieteiktas 62 skolu komandas (~32% no visām Rīgas un tā rajona skolām), bet no Zemgales 14 (~13% no visām skolām Zemgalē).

Skolu komandu pieteikumus pēc iepriekš rūpīgi izstrādātiem vērtēšanas kritērijiem izskatīja programmas partneris «Iespējamā misija» (IM) un savu vērtējumu sniedza arī «Samsung Skola nākotnei» žūrija – Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, IM valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma, LR Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktora vietnieks Rūdolfs Kalvāns, pasaules čempions burāšanā un skolas «Rīdzene» skolotājs Jānis Preiss, aktrise Veronika Plotņikova, Rīgas Tehniskās universitātes pasniedzējs un mūziķis Kārlis Kazāks un Valmieras 5. vidusskolas skolnieks Lauris Jančevskis.

Mācības «Samsung Skola nākotnei» sāksies 2014. gada janvārī un ilgs līdz maijam. To laikā 120 skolotāji un direktori no visas Latvijas «Iespējamā misija» treneru vadībā bez maksas apgūs prasmes, kā veidot un mācībās izmantot sociālos medijus, blogus, infografikas, prezentācijas, foto, video un animācijas.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu