Līdz ar valdības maiņu var mainīties attieksme pret atjaunojamiem energoresursiem (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar valdības maiņu varētu mainīties attieksme pret atjaunojamiem energoresursiem, atzīst Latvijas Atjaunojamās enerģijas federācijas valdes priekšsēdētājs Andis Kārkliņš.

Viņš norādīja, ka ar atjaunojamo enerģiju saistītie likumi tika iekļauti budžetu pavadošajā likumprojektu pakā un ir pieņemti. Diezin vai jaunā valdība tos atcels vai grozīs.

Taču, viņaprāt,

var mainīties attieksme pret to, cik atjaunojamie energoresursi ir «ļauni vai labi».

Kārkliņš norādīja, ka saistībā ar atjaunojamo enerģiju ne tikai valdība, bet arī atbildīgās ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce ir atkāpies no amata. Neatkarīgi no valdības vadītāja demisijas no amata aiziet vides ministrs Edmunds Sprūdžs (RP), līdz ar to pārmaiņas ir iespējamas.

Viņš pauda cerību, ka vismaz vides aizsardzības jomā pārmaiņas būs pozitīvas, jo, viņaprāt, pēdējā laikā notekūdeņu attīrīšanas un dzeramā ūdens kvalitātes uzlabošanas projekti virzījušies pēc inerces, turpinot iepriekšējo ministru darbu. Savukārt visas jaunās lietas, kas saistītas ar vides aizsardzību, neesot bijis jēgas kārtot, jo Sprūdža laikā Peldu ielā 25 (Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija) bijusi «bēdu ieleja», piebilda Kārkliņš.

Viņš gan atzina, ka valdības attieksme pret atjaunojamo enerģiju būs atkarīga arī no tā, kā šīs jomas attīstīsies kopumā Eiropā, jo

arī daudzās Eiropas valstīs ir jaušamas pārmaiņas.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, premjers Valdis Dombrovskis (V) paziņoja par demisiju.

Dombrovskis uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas.

Dombrovskis valdību vadīja kopš 2009.gada marta.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu