Elektroapgāde traucēta 1300 mājsaimniecībām (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Elektroapgāde brāzmainā vēja ietekmē šodien plkst.11 bija traucēta aptuveni 600 mājsaimniecībām Limbažu novadā, 400 klientiem Beverīnas novadā un aptuveni 300 mājsaimniecībām Tukuma novadā, liecina AS «Sadales tīkls» dispečeru sniegtā operatīvā informācija.

Kā informēja uzņēmumā, «Sadales tīkls» veic plānotus elektrotīkla remontdarbus un vietās, kur spēcīgais vējš izraisījis elektroapgādes traucējumus, organizē to operatīvu lokalizēšanu un novēršanu.

Ņemot vērā sinoptiķu brīdinājumus par nepastāvīgiem laika apstākļiem un, īpaši piekrastes teritorijās, spēcīgu vēju, «Sadales tīkls» aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

«Sadales tīkla» elektrotīklu dispečeri, operatīvo izbraukumu brigāžu elektromontieri un tehniskā virziena personāls atgādina par drošību, kas jāievēro ikdienā, bet īpaši - spēcīga vēja gadījumā un mainīgos laika apstākļos, atrodoties elektrolīniju tuvumā. Jāatceras, ka spēcīga vēja ietekmē elektrolīnijā var iegāzties koks, vai ieķerties vēja nests zars, pārraujot elektrolīnijas vadu un radot apdraudējumu iedzīvotāju dzīvībai.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm brāzmains vējš pūtīs vēl vairākas dienas, tāpēc «Sadales tīkls» ir gatavs novērst iespējamos bojājumus zemsprieguma 0,4 kilovoltu un vidēja sprieguma 20 kilovoltu gaisvadu elektrolīnijās.

Iedzīvotājiem, konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā - uz elektrolīnijas nogāzies koks, pārrauti elektrolīnijas vadi -, lūgums rīkoties atbildīgi, netuvoties un nekavējoties ziņot, zvanot uz «Sadales tīkla» klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas bezmaksas tālruni 80200404.

«Sadales tīkls» nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu visā Latvijas teritorijā. Elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums ir gandrīz 95 000 kilometru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu