Notiks e-pārvaldes un e-pakalpojumu konference «CONT_ACT RIGA 2013»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 22.novembrī, notiks starptautiska e-pārvaldes un e-pakalpojumu attīstībai veltīta konference «CONT_ACT RIGA 2013», kurā starptautiskai auditorijai tiks demonstrēti Latvijas sasniegumi e-pārvaldes un e-pakalpojumu jomā, kā arī pārrunātas e-pakalpojumu attīstības tendences Eiropā un meklēti labākie risinājumi plašākai IT izmantošanai pakalpojumu sniegšanā.

Konferenci atklās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, par e-pārvaldes attīstību Latvijā atbildīgais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs un Latvijas IT klastera izpilddirektore Lilita Sparāne.

Konferences galvenās tēmas būs e-pārvaldes un e-pakalpojumu inovācijas, tendences un perspektīvas, valdības, pašvaldību un IT nozares sadarbība e-pakalpojumu sniegšanā, kā arī tehnoloģiskie un drošība aspekti, sniedzot e-pakalpojumus.

Konference pulcēs vairāk nekā 250 dalībniekus un e-pārvaldes ekspertus no Dānijas, Lielbritānijas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Lietuvas, Moldovas, Gruzijas, Uzbekistānas, Maķedonijas un Latvijas.

Konferences pirmā daļa «Veidosim e-pakalpojumus kopā: meklējot labākos risinājumus» būs veltīta ārvalstu pieredzes izzināšanai un diskusijai par valsts pārvaldes lomu valsts pakalpojumu sniegšanā, meklējot atbildes un jautājumiem, kādu ieguldījumu var dot privātais sektors, un cik lielā mērā IT var sekmēt valsts pārvaldes produktivitāti un efektivitāti.

Konferences otrajā daļā notiks vairākas paralēlas sesijas, no kurām katra būs veltīta specifiska jautājumu loka apspriešanai.

Sesijā «E-pakalpojumi – efektīvi valsts pakalpojumi» Latvijas pārstāvji stāstīs par e-veselības sistēmas, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras e-pakalpojumu, Valsts darba inspekcijas e-pakalpojumu un vienotā e-pakalpojumu portāla Latvija.lv ieviešanas pieredzi.

Savukārt sesijā «Pašvaldību un privātā sektora partnerība pakalpojumu sniegšanā» tiks analizēta Jelgavas pilsētas pieredze vairāku sociālo pakalpojumu digitalizācijā, kā arī valsts un pašvaldības iestāžu datu apmaiņā.

Tematiskajā sesijā «E-iepirkums – ērts un efektīvs instruments valsts pārvaldei» Latvijas pārstāvji stāstīs par elektronisko iepirkumu sistēmu, kā arī par Valmieras pašvaldības pieredzi sadarbībā ar privāto sektoru.

Sesijā «Caurskatāma, efektīva un atbildīga pārvaldība» tiks analizēta e-līdzdalības platformas efektivitāte likumdošanas procesā, un konkrēti sociālās iniciatīvas platforma ManaBalss.lv.

Tāpat konferences otrajā daļā viena no tematiskajām sesijām būs veltīta publisko datu otrreizējas izmantošanas iespējām, radot komercpakalpojumus.

Savukārt sesijā «Atvērto platformu un pakalpojumu tehnoloģiskie un drošības aspekti» tiks pārrunāti tehnoloģiskie un drošības izaicinājumi, ieviešot e-parakstu, izmantojot i-banku autentifikāciju, saņemot e-pakalpojumus, un citi ar drošību e-vidē saistīti jautājumi.

«CONT_ACT RIGA 2013» organizē Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Konference 22.novembrī no plkst. 10.00-17.00 notiks viesnīcā «Radisson Blu Daugava», un dalība tajā ir bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu