Parīzes tirgus laukums Berga Bazārā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Francijas garšas nedēļas ietvaros 23. novembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Berga Bazāra apmeklētājiem būs iespēja paviesoties iemīļotajā zemnieku tirdziņā, kas šoreiz būs pārvērties par nelielu Parīzes tirgus laukumu – kafejnīcu – viesistabu.

Franču klasikas un akordeona mūzikas pavadījumā būs gan iespēja iegādāties jau iecienītos produktus no Latvijas laukiem, gan ļauties vairāku pavāru un tirgotāju sarūpēto franču gardumu vilinājumam.

Vēlo brokastu jeb branču meistars Chez Marcel apmeklētājus lutinās ar īstām crepes – plānajām pankūkām ar dažādiem pildījumiem, apetīti rosinošo uzkoda quiche, bet Šefpavārs Kārlis Celms, kura zupas, sacepumus un burgerus Berga apmeklētāji jau iemīļojuši, tirgus dienā piedāvās īpašu ēdienkarti, kas balstīta uz ideju – franču ēdieni no Latvijai raksturīgiem produktiem.

Saldā ēdiena kārotājus sagaida grūta izvēle – sekot trauslo mandeļu cepumiņu macaroons vilinājumam «Anna Panna» stendā, īstu eklēru kārdinājumam vai šokolādes trifeļu bagātīgajai garšai.

Un kas gan ir franču pusdienas bez leģendārā Francijas vīna? Berga Bazāra vīnu veikals Ervin& Filles omulīgā atmosērā aicinās degustēt Burgundijas vīndares Clotilde Davenne vīnus, bet gardēžu iemīļotā Gourmet Studio piedāvātie karstie dzērieni ar armanjaku sasildīs un uzmundrinās nosalušos.

Francijas institūta un aģentūras UbiFrance stendā būs iespējams iepazīties ar šo organizāciju darbību Latvijā, dzirdēt stāstus par to, kādi patiesībā ir francūži un cik patiesi vai maldīgi ir mūsu stereotipi par Francijs iedzīvotājiem. Francijas Institūta valodu studenti franču viesmīlības garā sola dažādas pašu gatavotas uzkodas un našķus, bet ielu mākslinieks iemūžinās apmeklētāju sejas nelielās karikatūrās.

Tirgus laikā būs pieejams recepšu apmaiņas punkts - franču ēdienu mīļotāji ir aicināti Berga Bazārā ierasties ar savām iecienītajām receptēm, atstāt tās pie šim nolūkam paredzētas tāfeles, pretī iegūstot kādu citu – vēl neizmēģinātu recepti!

Francijas garšas nedēļa ir Rīgas un Francijas pilsētas Bordo sadraudzības 20.gadadienai veltīts pasākumu kopums ar mērķi izcelt franču ēdienu un vīnu bagātību! Nedēļas ietvaros dažādās Rīgas vietās būs iespēja apmeklēt franču kultūras un gastronomijas lekcijas, pasākumus, kā arī izbaudīt īpašus gastronomiskos piedāvājumus labākajos Rīgas restorānos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu