«Samsung» viedtelefonu tirgū palielina pārsvaru pār «Apple» (28)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» šā gada trešajā ceturksnī palielināja savas līderpozīcijas globālajā viedtelefonu tirgū pār konkurentu «Apple», liecina otrdien publiskotie tirgus izpētes kompānijas «International Data Corp.» (IDC) dati.

IDC vēsta, ka trešajā ceturksnī pasaulē pārdoti 258,4 miljoni viedtelefonu, kas ir par 38,8% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn un ir rekordaugsts līmenis.

«Samsung» iepriekšējā ceturksnī piegādājis 81,2 miljonus viedtālruņu, palielinot savu tirgus daļu par gandrīz 0,5 procentpunktiem - līdz 31,4%.

Tikmēr «Apple» pārdevis 33,8 miljonus viedtelefonu «iPhone», bet kompānijas tirgus daļu samazinājās no 14,4% līdz 13,1%.

Savukārt Ķīnas «Huawei» ierindojies trešajā vietā, kompānijas viedtelefonu pārdošanas apjomam trešajā ceturksnī pieaugot par 76% - līdz 12,5 miljoniem vienību. Uzņēmuma tirgus daļa ceturksnī veidoja 4,8%, salīdzinot ar Ķīnas «Lenovo» tirgus daļu 4,7% apmērā.

Tajā pašā laikā Dienvidkorejas LG noslīdējusi no trešās vietas līdz piektajai, kompānijas tirgus daļai veidojot 4,6%.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu