RD tomēr neskata pēc būtības biļešu jautājumu (24)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas dome šovakar pēc būtības neizskatīja opozīcijas ierosinājumu nesaskaņot plānotās pilsētas sabiedriskā transporta biļešu cenu izmaiņas, jo mērs Nils Ušakovs (SC) pēc vairāk nekā pusstundu ilgas deputātu diskusijas atzina, ka jautājums nav Rīgas domes kompetencē, un sēdi pasludināja par slēgtu.

Jaunos tarifus apstiprinājusi Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija, bet Rīgas dome lēmusi tikai par atlaidēm galvaspilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem, paskaidroja domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš.

Opozīcijas deputāti savukārt nesaprata, kāpēc Rīgas dome nevar atcelt pašas deleģētas komisijas pieņemto lēmumu.

Opozīcijas deputāti pieprasīja nesaskaņot pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» ierosinājumu ar 2014.gada 1.janvāri palielināt braukšanas maksu Rīgā nedeklarētajiem iedzīvotājiem. Lai lemtu par šo jautājumu, Ušakovam šodien tika iesniegti partijas «Vienotība» un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-TB/LNNK 20 deputātu paraksti par ārkārtas sēdes sasaukšanu, kas arī tika sasaukta plkst.21.

«Braukšanas maksas palielināšanai par 70% nav nekāda pamatojuma,

«Rīgas satiksme» neatskaitās nedz Rīgas domes deputātiem, nedz Rīgas domes Satiksmes departamentam. Nav analizēts, kādu iespaidu šis lēmums atstās uz «Rīgas satiksmes» un Rīgas domes nākamā un turpmāko gadu budžetiem. Nav informācijas, kādu iespaidu biļešu sadārdzināšana atstās uz ekonomisko situāciju Rīgā,» iepriekš uzsvēra «Vienotības» frakcijas vadītāja Sarmīte Ēlerte.

Plāno palielināt cenas

Kā ziņots, Rīgas dome lēmusi, ka no 1.janvāra Rīgā deklarētie iedzīvotāji par vienu braucienu sabiedriskajā transportā maksās nedaudz mazāk - 42 santīmus jeb 0,60 eiro, savukārt ārpus Rīgas deklarētajiem maksu par braucienu plānots noteikt divreiz lielāku - 84 santīmus jeb 1,29 eiro. Patlaban biļete maksā 50 santīmus jeb 0,70 eiro, ko sākotnēji arī bija paredzēts saglabāt pēc eiro ieviešanas no 1.janvāra.

Rīgas domes gala lēmums par šo jautājumu ar koalīcijas domnieku vairākuma atbalstu tika pieņemts 7.oktobrī.

Jau ziņots, ka portālā «Manabalss.lv» savākti vairāk nekā 10 300 paraksti pret biļešu cenu diferencēšanu. Iesniegums reizē ar parakstiem šodien iesniegts Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu