Bezdarbs ASV septembrī sarūk līdz 7,2% (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bezdarbs Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) septembrī samazinājās līdz 7,2% pretstatā 7,3% augustā, kas ir zemākais līmenis nepilnu pēdējo piecu gadu laikā, otrdien paziņoja ASV Darba ministrija.

ASV Darba ministrija informēja, ka septembrī radīti 148 tūkstoši jaunu darbavietu.

Tāpat tika samazināti dati par iepriekšējos divos mēnešos radītajām darbavietām. Augustā tika radīti 193 tūkstoši darbavietu pretstatā sākotnējiem datiem par 169 tūkstošiem jaunu darbavietu pasaules lielākajā ekonomikā. Savukārt jūlija dati tika samazināti līdz 89 tūkstošiem no 104 tūkstošiem.

Jūlijā-septembrī ASV vidēji mēnesī tika radīti 143 tūkstoši jaunu darbavietu, kas bija mazāk nekā iepriekšējā ceturksnī, kad aprīlī-jūnijā vidēji mēnesī tika radīti 182 tūkstoši jaunu darbavietu.

Ministrija pieļāva, ka darba tirgu vājināja 16 dienas ilgusī daļējā valdības darba pārtraukšana, kad ASV Kongress demokrātu un republikāņu nesaskaņu dēļ nespēja pieņemt jaunā finanšu gada budžetu un finansējuma trūkuma dēļ ASV valsts iestādes strādāja minimālā apmērā.

Daļējas valdības darba pārtraukšanas dēļ arī statistikas dati par bezdarbu, kas ir viens no svarīgākajiem ASV ekonomikas rādītājiem, kam ir būtiska ietekme uz finanšu tirgiem, tiek publicēti divarpus nedēļas vēlāk nekā ierasts. Dati par bezdarbu ASV ierasti tiek publicēti katra mēneša pirmajā piektdienā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu