Operā atklātas izšķērdīgas algas (156)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daži Latvijas Nacionālās operas autorlīgumi operas žanrā bijuši ļoti dāsni un pat izšķērdīgi, atklāj jaunā operas valdes locekle Daina Markova.

Viņa šorīt intervijā Latvijas Radio pastāstīja, ka iepriekšējā operas vadība izstrādājusi ļoti intensīvu darba plānu, neaprēķinot patiesās operas iespējas.

Tāpēc cilvēki strādā ļoti daudz un intensīvi.

Lai arī plāni ir ļoti intensīvi, tomēr neko atcelt nav plānots.

Dāsnums un izšķērdība

Iepazīstoties ar plašu juridisko un finanšu informāciju, var spriest, ka daži autorlīgumi operas žanrā bijuši ļoti dāsni un pat izšķērdīgi, salīdzinot ar citiem autorlīgumiem, piemēram, Latvijas Televīzijā vai citos kultūras projektos, Markova teica.

Viņa gan nevarēja precizēt, par ko ir runa, jo dāsnākajos līgumos ir atruna par finanšu informācijas konfidencialitāti.

Zināms, ka tie saistīti ar operas žanru. Runa ir ne tikai par jauniem latviešu iestudējumiem.

Dāsnos atalgojumus saņem iestudējumu veidotāji.

Markova arī atzina - ja opera vēlas strādāt Eiropas līmenī, ir jāpiesaista zvaigznes, par kurām izdevumi ir virs vidējā ieņēmumu līmeņa.

Audits atklās vairāk

Šonedēļ izsludinās konkursu par finanšu un juridisko auditu, kura rezultātus arī publiskos. Cerams, ka audita rezultāti uzrādīs arī dāsnos līgumus.

Markova atzina, ka ir atsevišķas pozīcijas, kas īpaši interesētu šajā auditā. Tās ir saistītas tieši ar saimniecisko darbību, piemēram, dažādiem iepirkumiem un konkursiem.

Ko darīs Žagars?

Runājot par līdzšinējo operas vadītāju Andreju Žagaru, Markova pastāstīja, ka ar Žagaru noslēgti līgumi par māksliniecisko sadarbību divos operas iestudējumos. Domāts, ka sadarbība veiksmīgi turpināsies.

Kad Žagaram būs iespēja, plānota tikšanās.

Komentāri (156)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu