Jaunākā dāmu lasāmviela drūmajam laikam (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mīļā, nav nemaz tik traki, ja ārā jau kuru stundu līst lietus! Beidzot tev laiks ir ko palasīt dvēselei vai apgūt ko jaunu pavārmākslā! Lūk, pēdējie grāmatu jaunumi.

Patiesībā mēs visi esam eņģeļi

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā par starptautisku bestselleru kļuvušo un neparasti iedvesmojošo mūsdienu īru mistiķes Lornas Bērnes autobiogrāfiju «Eņģeļi manos matos». Grāmatā Lorna ļoti dzīvi stāsta par nabadzību bērnībā un atstumtību pusaudzes gados, par patstāvīgā darba gaitām Dublinā, par pirmo mīlestību un jaunās ģimenes traģēdiju. Un tomēr viņas stāsts nešaubīgi apliecina, ka mūs vienmēr un visur pavada eņģeļi. Eņģeļi mūs mīl tādus, kādi esam, viņi sargā un palīdz ikvienam jebkurās gaitās.

«Eņģeļi manos matos» lasītāji visā pasaulē apliecina, ka šī grāmata ir atgriezusi cerību, likusi saprast, ka viņi nekad nav vientuļi, ka blakus vienmēr ir sargeņģelis un viss, kas jādara – jālūdz tā palīdzību. Jautāsiet, kā to izdarīt? Kā sazināties ar savu sargeņģeli? Autore ir papildinājusi grāmatu ar divpadsmit ieteikumiem, kā izveidot saikni ar sargeņģeli un ar savu neparasto pieredzi ikvienu iedvesmo uzaicināt eņģeļus arī savā dzīvē: «Eņģeļi ir brīnišķīgi skolotāji. Mums tikai jālūdz viņiem palīdzība. Lūk, cik vienkārši!» Lorna jau kopš mazotnes ir redzējusi eņģeļus un sarunājusies ar viņiem. Bērnībā šīs brīnišķīgās, spožās būtnes saistīja meiteni vairāk par cilvēku pasauli, tāpēc ģimene un pārējie viņu uzskatīja par garīgi atpalikušu. Eņģeļi Lornai bija piekodinājuši neparastās spējas turēt noslēpumā un atļāva tās atklāt grāmatā tikai tagad, kad viņas četri bērni jau ir pieauguši.

Atklājiet pateicības maģiju

Rondas Bērnas (Rhonda Byrne) vārds ezoterisko darbu cienītājiem nav svešs: viņa sarakstījusi nu jau gandrīz 50 pasaules valodās izdoto grāmatu «Noslēpums» (The Secret), iepazīstinot ar Visumā valdošā pievilkšanās likuma noslēpumiem. Tagad Apgādā Zvaigzne ABC izdots arī autores jaunākais darbs «Maģija» (The Magic) – vēstījums par to, kā pateicība var izmainīt ikviena cilvēka dzīvi. Taču pateicīgāks nevar kļūt vienā mirklī. Kā ieaicināt maģiju savā dzīvē? Pateicība ir magnētiska – jo pateicīgāks jūs esat, jo vairāk pārpilnības sev piesaistāt – tas ir Visuma likums. Ronda Bērna piedāvā 28 pavisam praktiskus maģiskus vingrinājumus, kas māca pielietot pateicības spēku, lai izmainītu veselības, finansiālo, darba un attiecību stāvokli, tā piepildot lielus un mazus sapņus. Kopā ar autori dodieties 28 dienu ilgā ceļojumā, un jūsu dzīve PĒC tā nekad vairs nebūs tāda pati kā iepriekš!

Kas ir tavā mājas aptieciņā?

Farmaceite Dace Marcinkeviča ir radījusi noderīgu lasāmvielu katras ģimenes mājas bibliotēkai. Grāmatā «Mājas aptieciņa gripas un saaukstēšanās laikā» ir četras nodaļas - Kā atšķirt gripu no saaukstēšanās, Kā pareizi ārstēties gripas un saaukstēšanās laikā, Ko var darīt, lai saudzētu savu veselību un Pareiza medikamentu lietošana, kurās ir atklāts, kā atpazīt gripu un saaukstēšanos, kā arī ir ieteiktas labākās ārstēšanās un profilakses metodes. Augstu vērtējamas sniegtās norādes par pareizas pašārstēšanās iespējām, izmantojot tradicionālās medicīnas līdzekļus. Grāmatā ir lasāmi noderīgi fakti un vienkāršas metodes labas veselības saglabāšanai un uzturēšanai, tā ka bez atbildēm un dažādiem mītiem par gripas un saaukstēšanās iespējām neizpalikt. Izdod «Jumava».

Ekskluzīvākais unisex skaistumkopšanas līdzeklis

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā Metjū Kenija un Sarmas Melngailis grāmatu «Svaigēšana. 100 receptes veselīgam mirdzumam». Sarma Melngailis un Metjū Kenijs ir Ņujorkas pirmā augstas klases svaigēšanas restorāna «Pure Food and Wine» dibinātāji. Kad abi pavāri bija atklājuši enerģijas un dzīvesprieka pieplūdumu un citas brīnišķīgās pārvērtības, ko sniedz svaigēšanas dzīvesstils, viņi savu aizraušanos pārvērta veiksmīgā biznesā, piedāvājot «raw food» ēdienus izvēlīgajai Ņujorkas publikai. Grāmata palīdzēs jums pagatavot ēdienus un dzērienus, kas ne vien sniegs baudījumu garšas kārpiņām, bet arī veicinās vispārējo labsajūtu, ļaujot justies enerģijas un možuma pilniem. Turklāt abu autoru atklātie stāsti par dažkārt ērkšķaino ceļu uz svaigēdāja dzīvesstilu ir gan izklaidējoši un iedvesmojoši, gan arī ļoti vērtīgs uzziņas materiāls.

Šanhajas meitenes

Tveicīgā Šanhaja, Āzijas Parīze, ir pilsēta, kurā saplūdušas dažādas tautas, radot eksotisku vidi ar savdabīgu un neatkārtojamu stilu. Te dzīvo un strādā māsas Meja un Perla – Skaistās meitenes, modeles, kuras pozē māksliniekiem. Viņu portreti ieraugāmi it visur: uz žurnālu vākiem un plakātiem, kalendāros un reklāmās. Pārtikušas un skaistas, meitenes bauda dzīvi, līdz kādudien tēvs paziņo, ka azartspēlēs zaudējis gan savu biznesu, gan meitas un, lai glābtu ģimenes godu, viņām nāksies precēt svešiniekus un turpmāk dzīvot Amerikā. Māsas nolemj bēgt, taču Šanhaju ieņem japāņi un Amerika pēkšņi šķiet kā īsts glābiņš salīdzinājumā ar šausmām, kas notiek dzimtajā pilsētā. Kopā ar māti viņas dodas tālajā ceļojumā, pēc kura nekas vairs nebūs kā agrāk...
Lisa Sī (Lisa See) ir ķīniešu izcelsmes amerikāņu rakstniece. Vairāki viņas romāni kļuvuši par The New York Times bestselleriem, tie tulkoti un izdoti 39 valstīs. Smalki analizētās sieviešu savstarpējās attiecības, rūpīgi un patiesi, brīžiem pat skarbi atainotā dzīve Ķīnā un ASV piedod Lisas Sī romāniem īpašu, neaizmirstamu noskaņu. Ja esat lasījuši vienu viņas darbu, jūs meklēsiet arī nākamos! Izdod Zvaigzne ABC.

Mistera Daldrija neparastais ceļojums

Sentiments un lirika burtiski strāvo no katras lappuses. Stāsts, pilns aizraujošu noslēpumu un negaidītu atklājumu, aizved lasītāju līdzi grāmatas varoņiem, ļaujot piedalīties tālā ceļa vilinošajās mistērijās. Marks Levī atkal valdzina prātu un apbur dvēseli ar trauslu poēziju un netveramu smeldzi. Pēckara laika skarbās romantikas gaisotne valdzina un ievelk. Alisei ir īpašas spējas sajust, raksturot un radīt smaržas. Reiz, īsi pirms Ziemassvētkiem Alisi uzrunā zīlniece. Viņa pareģo Alisei tālu ceļojumu, kurā būs lemts atklāt pagātnes noslēpumus un satikt dzīves liktenīgo vīrieti. Alises kaimiņš, romantisks gleznotājs – Misters Daldrijs piedāvā pavadīt Alisi dīvainajā ceļojumā no Londonas uz Stambulu... Izdod «Kontinents».

Laiks Kenijas pasakām!

Savā jaunākajā stāstu un pasaku grāmatā «Kenijas pasaciņas»Viks uzbur krāsainu, sajūtām bagātu džungļu vidi, kurā darbojas jau atpazīstami un vēl nezināmi autora tēli. Pasakas katra par sevi ir kā atsevišķas pērles, kurās autors pauž nostāju pret pasaules kārtību un cilvēka dabu. «Kenijas pasaciņas» raisīs gan mazajam lasītājam, gan pieaugušajam jeb ne-bērnam vēlmi un gribēšanu saskatīt pasauli un uzdot neparastus jautājumus: Kāpēc varavīksne nav apaļa un kur paslēpies tās otrs pusloks? Kā 100kājis pieceļas kājās un ko viņš dara, kad piecēlies? Kāpēc pērtiķēni arī šodien nepārvēšas par cilvēkiem? No kā radušies krokodiļi? Vai zinājāt, ka zilonis radies no oda? Pats galvenais, grāmata caur savdabīgu pasaules un valodas izjūtu, paradoksiem, ironiju, vieglu humoru un zemtekstiem sniedz arī atbildes! Izdod «Jumava».

Meikaps 10 minūtēs

Boriss Entrups ir Vācijā populārākais vizāžists un ekskluzīvais Maybelline modeļu grima mākslinieks. Kā skaistuma eksperts viņš sadarbojas ar daudziem starptautiskiem uzņēmumiem, gatavojot meitenes fotosesijām, TV šoviem un modes skatēm. Viņa klienti ir arī prominentas personas, kurām viņš palīdz veidot vizuālo tēlu. «Meikaps 10 minūtēs», ko izdod Zvaigzne ABC, ir Borisa Entrupa trešā grāmata. 50 atšķirīgu grima modeļu tapšana ir izskaidrota soli pa solim, lai ikviena sieviete 10 minūtēs spētu izveidot sev piemērotu meikapu. Grāmatā ir detalizēta informācija par meikapa veidošanas galvenajiem paņēmieniem, produktiem un instrumentiem. Borisa Entrupa padomi, kā ar savu sejas tipu izskatīties vislabāk.

Trīs jaunas pavārgrāmatas dažādām gaumēm

«Cepam maizi»
Maizes cepšana sniedz milzīgu gandarījumu, mazina stresu, neprasa lielus materiālos ieguldījumus, turklāt tas ir vienkāršāk, nekā jums šķiet. Modernie raugi paātrina šo procesu un garantē labus rezultātus. Grāmatā apkopotās receptes ir lieliska izlase, sākot ar visparastāko baltmaizes klaipiņu un beidzot ar dažādām eksotiskām maizēm no visas pasaules. Atsevišķas nodaļas veltītas sātīgām uzkodām un saldajām maizēm, arī bezglutēna maizei. Atliek izraudzīties recepti, ķerties pie darba, un māju drīz piepildīs vilinoša svaigi ceptas maizes smarža...

«Kartupeļu ēdieni»
Kartupelis ir viens no visdaudzveidīgāk izmantojamajiem produktiem. Šim iecienītajam kultūraugam ir liela uzturvērtība, un no tā var pagatavot neskaitāmus gardus ēdienus. Tos var vārīt, cept uz pannas vai krāsnī, tvaicēt, fritēt, no tiem var gatavot brīnišķīgus biezeņus un sacepumus. Nav brīnums, ka kartupelis ir viens no populārākajiem dārzeņiem un to audzē gandrīz visās valstīs. Grāmatā apkopotas labākās kartupeļu ēdienu receptes no visas pasaules.

«Vistas gaļas ēdieni»
Vistas produkti kļuvuši par vienu no iecienītākajiem gaļas veidiem pasaulē. To ir viegli pagatavot, turklāt gatavošanas paņēmienu ir tik daudz, ka varat vistu pasniegt kaut septiņas dienas nedēļā, bet jaunu ideju ēdieniem neaptrūks! Vistu var pagatavot pavisam vienkārši: cept krāsnī, vokpannā vai uz atklātas uguns, grilēt uz oglēm un pasniegt ar vienkāršām piedevām, taču ir arī neskaitāmas izsmalcinātu ēdienu receptes. Šajā grāmatā atradīsiet ierosmi gan ikdienas maltītei, gan bagātīgam svētku mielastam.

Izdod «Jāņa Rozes» grāmatu apgāds.

Medusmēneša efekts

Brūss Liptons ir viens no šūnu bioloģijas celmlaužiem, kura darbs zinātniekiem visā pasaulē licis pārvērtēt līdzšinējos atklājumus molekulārajā bioloģijā, gēnu inženierijā un citās nozarēs. Lasītāji Latvijā jau novērtējuši bioloģijas zinātņu doktora Brūsa Liptona grāmatas «Ticības bioloģija» un «Spontānā evolūcija». «Medusmēneša efekts» ir zinātnieka jaunākais darbs, kurā iestrādāti šūnu bioloģijas un citu zinātnes nozaru jaunākie atklājumi, trāpīgi padomi un metodes, kā mainīt savu pasaules uztveri, lai uzlabotu attiecības ar līdzcilvēkiem un pieredzētu medusmēneša efektu. Autors skaidro, ka medusmēneša efekts ir nevis nejaušība, bet gan apzinātas rīcības rezultāts. Grāmata palīdzēs analizēt bijušās un šī brīža attiecības, lai atklātu, kādēļ medusmēneša efekts uzplaucis un ar laiku pagaisis, kā arī iedrošinās un iedvesmos jaunai pieredzei. Izmantojot zinātnieka darbā gūto pieredzi un daudzas garīgas un filozofiskas atklāsmes, Brūss Liptons apvieno mīlestības izpratni no kvantu fizikas, bioķīmijas un psiholoģijas viedokļa un sniedz skaidrus padomus, kā veidot ilgtspējīgas un patiesu jūtu cauraustas attiecības.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu