LŽA: Streipa atlaišana viena vārda dēļ ir neadekvāta reakcija

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Žurnālista Kārļa Streipa atlaišana un raidījuma "Skats no malas" slēgšana viena vārda dēļ ir nesamērīga un neadekvāta reakcija, tā Latvijas Televīzijas (LTV) lēmumu novērtējusi Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA).

"Streipa atlaišana un raidījuma slēgšana viena vārda dēļ ir nesamērīga un neadekvāta reakcija," sacīts paziņojumā, kas publicēts LŽA mājaslapā.

Asociācija norāda, ka neatbalsta rupjību lietošanu, tomēr iestājas par tiesībām izteikt arī asus viedokļus. Žurnālistu organizācija arī uzskata, ka Streipa atlaišana bijusi sasteigta, kas rada aizdomas par izrēķināšanos kādu politisku vai ekonomisku interešu dēļ.

"Saskaņā ar likumu godu un cieņu var aizskart, tikai izplatot nepatiesas ziņas. Tas, vai Streipa izrunātais vārds ir ziņa vai viedoklis, būtu jāvērtē juristiem," uzsver LŽA.

Asociācijas Ētikas komisijas vadītājs Pauls Raudseps pastāstīja, ka lēmums pārtraukt raidījuma "Skats no malas" demonstrēšanu ir pārspīlēts. Raudseps norādīja, ka pēdējo gadu laikā šis nav vienīgais gadījums, kad LTV ēterā izskan nepiemērota leksika.

Ētikas komisijas vadītājs uzskata, ka LTV vērojama tendence, ka to atstāj aizvien vairāk spējīgu žurnālistu.

"Te ir jautājums, vai medijam ir interese veidot kvalitatīvu saturu. Aizvien vairāk spējīgu žurnālistu atstāj LTV, un tas nevar neietekmēt medija saturu," uzsvēra Raudseps.

Jau vēstīts, ka LTV ceturtdien paziņoja, ka lauž līgumu ar žurnālistu Streipu, kurš apmēram 15 gadu vadīja žurnālistu diskusiju raidījumu "Skats no malas" par sabiedrībā aktuāliem notikumiem.

Līguma laušana pamatota ar 19.septembra raidījumā Streipa pausto necenzēto izteicienu, kas aizskarot cilvēku godu un cieņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu