SC Saeimā ieguvusi 31 mandātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Centrālās vēlēšanu komisija apkopotie rezultāti liecina, ka ārkārtas vēlēšanās pārliecinoši uzvar "Saskaņas centrs" (SC), kurai seko Zatlera reformu partija (ZRP) un "Vienotība". Apvienība "Saskaņas centrs" (SC) 11.Saeimā ieguvusi 31 mandātu.

ZRP - 22 mandāti

Zatlera Reformu partija (ZRP) ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" ieguvusi 20 mandātus.Nacionālā apvienība "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK parlamentā ieguvusi 14 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 13. Pārējās partijas šajās vēlēšanās nav pārvarējušas 5% barjeru.

Pēc Cimdara teiktā, oficiālie vēlēšanu rezultāti tiks paziņoti ne ātrāk kā četru dienu un ne vēlāk kā trīs nedēļu laikā. Trīs darba dienu laikā var apstrīdēt vietējās vēlēšanu komisijas lēmumu.

Šlesera partija paliek aiz borta

11.Saeimā nav iekļuvusi Šlesera Reformu partija LPP/LC, kuras pārstāvētajai apvienībai "Par labu Latviju" 10.Saeimā ir astoņas deputātu vietas.

Jaunajā parlamentā saruks arī "Vienotības" pārstāvju skaits, jo 10.Saeimā "Vienotību" pārstāvēja 33 deputāti. Arī ZZS jaunajā parlamentā būs pārstāvēta ar mazāk mandātiem nekā iepriekš - 10.Saeimā ZZS ieguva 22 deputātu vietas. SC 10.Saeimā bija 29 deputātu vietas, savukārt VL-TB/LNNK 10.Saeimā bija septiņas deputātu vietas. 10.Saeimā bija arī viens pie frakcijām nepiederošs deputāts - Visvaldis Lācis, kurš izstājās no VL-TB/LNNK frakcijas.

SC uzvar vēlēšanās

Saeimas ārkārtas vēlēšanās SC atbalstījuši 28,54%, ZRP - 20,78% un "Vienotību" - 18,81% vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati, saskaitot balsis 1026 no 1027 iecirkņiem valstī.

Provizoriskie vēlēšanu rezultāti liecina, ka par SC balsis nodevuši 259 493 vēlētāji, par ZRP nobalsojuši 188 973 vēlētāji, bet "Vienotību" - 171 010 balsotāju.

Par VL-TB/LNNK nobalsojuši 13,85% jeb 125 880 vēlētāju un par ZZS - 12,14% jeb 110 331 vēlētāji. Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru.

Patlaban gan vēl nav saskaitīti visi iecirkņi Rīgas vēlēšanu apgabalā.. Tomēr aģentūras LETA aprēķini liecina, ka Kurzemē ZRP varētu būt ieguvusi četrus mandātus, ZZS - 3, bet "Vienotība", nacionālā apvienība un SC katra pa diviem mandātiem.

Rīgā iegūst 13 mandātus

Savukārt Rīgas vēlēšanu apgabalā SC varētu būt ieguvusi 13 mandātus, "Vienotība" - sešus, ZRP - piecus, VL-TB/LNNK - četrus, ZZS - divus.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā gan ZRP, gan "Vienotība" katra ieguvušas septiņus deputātu mandātus. Latgalē astoņus mandātus ieguvis SC, pa diviem mandātiem Latgalē iegūs ZRP, ZZS un apvienība "Vienotība", bet VL-TB/LNNK iegūs vienu mandātu.

Zemgalē četrus mandātus ieguvusi ZRP. Pa trīs mandātiem Zemgalē iegūs apvienība "Vienotība", SC, kā arī ZZS, savukārt nacionālā apvienība Zemgalē iegūst divus mandātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu