Cilvēki stāv rindā, lai samainītu atcelto lidojumu biļetes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lidosta "Rīga" šodien strādā normālā režīmā, lai gan ir pieaugusi pasažieru interese par atceltajiem reisiem, biznesa portāls "Nozare.lv" novēroja lidostā.

Lidostā daudz cilvēku

Lidostas pārstāve Sarmīte Bunka-Brilijonka sacīja, ka vakar un šodien daudz biežāk nekā parasti pasažieri vērsušies lidostā pēc informācijas par atceltajiem reisiem. "Mēs šiem cilvēkiem varam vienīgi ieteikt vērsties aviosabiedrībā," sacīja Bunka-Brilijonka.

Patlaban lidostā ir daudz cilvēku, jo vienlaikus notiek reģistrācija uz vairāk nekā 20 aviosabiedrības "airBaltic" izlidojošajiem reisiem, kā arī uz vairāku citu aviosabiedrību reisiem. Tomēr īpaši neapmierināti pasažieri nav manāmi.

Pie aviosabiedrības "airBaltic" biroja lidostā rindā stāv aptuveni 25 cilvēki, lai samainītu savas atcelto lidojumu biļetes.

Drošības dienests kontrolē situāciju

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse sacīja, ka šodien lidostā dežurē lielāks skaits drošības dienesta darbinieku gadījumam, ja kāds no pasažieriem izrādīs pārāk lielas neapmierinātības pazīmes. Luhse arī sacīja, ka patlaban nodrošināta lidostas drošības darbinieku ātru sakaru iespēja ar Valsts policiju.

"Neapmierinātu pasažieru krietni vairāk bija vakar, 12.septembrī, kad informācija par atceltajiem reisiem vēl nebija plaši izskanējusi.

Vakar pie "airBaltic" biroja pulcējās vairāk nekā 200 cilvēku. Šodien lidostā viss ir mierīgi,"

sacīja Luhse.

Viņš arī norādīja, ka aviokompānija "airBaltic" joprojām nav paskaidrojusi lidojumu atcelšanas iemeslu.

Būtiski nepieļaut nekārtības

Kā ziņots, saistībā ar "airBaltic" atceltajiem reisiem lidosta "Rīga" strādā pastiprinātā režīmā, šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja lidostas valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

Viņš skaidroja, ka šajā situācijā ir būtiski nepieļaut nekārtības, tāpēc lidosta veikusi attiecīgus drošības pasākumus.

Atcelti septiņi reisi

Šodien atcelti septiņi reisi uz pieciem galamērķiem - Viļņu (plkst. 10.25 un 16.15), Tallinu (plkst. 10.25 un 16.25), Berlīni (plkst. 18.35), Briseli (plkst. 16.45), Stokholmu (plkst. 11.15). Kā stāstīja Luhse, "airBaltic" piedāvā pasažieriem samainīt biļetes uz citiem reisiem, piemēram, uz Viļņu un Tallinu dienā ir septiņi lidojumi.

Kā atzina Luhse, lidostas rīcībā nav nekādas informācijas par reisu atcelšanas iemesliem. Lidosta mēģinājusi sazināties ar "airBaltic" vadību, bet tas nav izdevies.

Ailīte tukša...

Informācija par reisu atcelšanu izvietota starptautiskā lidojumu sistēmā, ailīte, kurā norāda lidojumu atcelšanas iemeslu, atstāta tukša.

Luhse nevēlējās komentēt, vai "airBaltic" reisu atcelšana saistīta ar aviokompānijas akcionāru cīņu.

Kā ziņots, "airBaltic" kopumā šodien atceļ 14 lidojumus - ne tikai septiņus no Rīgas, bet arī septiņus uz Rīgu.

"airBaltic" 12.septembrī bez konkrēta iemesla no Rīgas atcēla četrus reisus.

Paziņojumu par reisu atcelšanu lidsabiedrība lidostai sniegusi 12.septembrī no rīta. Reisi atcelti uz Briseli, Berlīni, Viļņu un Tallinu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu