Siguldā pieaug pirmklasnieku skaits, atver jaunu sākumskolu (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Siguldas novadā strauji pieaug bērnu dzimstība – katru mēnesi pasaulē nāk vairāk nekā 20 jaunie siguldieši, tādēļ 1.septembrī Siguldā atklāta jauna sākumskola. Tā ir Latvijā pirmā jaunā pašvaldības skola, ko atklāj pēdējo divu gadu laikā.

Laurenču sākumskola izvietota bijušās Siguldas novada vidusskolas ēkā, kuras renovācijā šovasar pašvaldība ieguldījusi vairāk nekā 500 tūkstošus latu. Jaunajā mācību gadā Laurenču sākumskolā mācības sāk 122 skolēni – nokomplektētas trīs pirmās klases un pa vienai klasei 2.- 6. klašu grupā. Mācību procesu skolā nodrošinās 20 pedagogi.

Foto: Didzis Diedziņš

«Dzimstības pieaugums un tas, ka jaunās ģimenes izvēlas Siguldu par savu dzīvesvietu, rada lielu pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu skaita pieaugumu Siguldas novadā. Pašvaldība nopietni domā par kvalitatīvu izglītības iespēju nodrošināšanu jaunajiem iedzīvotājiem – 2010.gada nogalē atklājām jaunu bērnudārzu, šogad skolu un nākamā gada sākumā atklāsim vēl vienu jaunu bērnudārzu,» stāsta Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Jaunajā sākumskolā bērni padziļināti apgūs dabaszinības un informācijas tehnoloģijas, bet pēc stundām katram skolēnam tiks dota iespēja pilnveidot sevi dažādās interešu izglītības jomās – sportā, mākslā, mūzikā, dabas izziņā un tehnoloģijās.

Siguldieša un četru bērnu tēva, AS «Laima» valdes priekšsēdētāja Rolanda Gulbja dēls šogad sāk mācīties Laurenču sākumskolas 4. klasē. «Mūsu ģimenē lepnumu izraisa fakts, ka citur Latvijā skolas tiek aizvērtas, bet Siguldā – atvērtas. Tātad attīstības ziņā Sigulda ir uz pareizā ceļa. Līdz šim esam meklējuši nedaudz alternatīvas izglītības iespējas saviem bērniem, tāpēc nākamgad skolas gaitas Laurenču sākumskolā sāks arī mūsu topošais pirmklasnieks. Uzrunāja tas, ka skolā jūtama personīga pieeja katram bērnam un daudz tiek domāts pie dažādām aktivitātēm, piemēram, nodarbībām svaigā gaisā.»

«Skolā informācijas tehnoloģiju lietošanas prasmes integrēs visos priekšmetos - sadarbībā ar «Apple» skolā izveidota mobilā datorklase, kurā informācijas tehnoloģijas varēs izmantot jebkurš skolēns un skolotājs. Skolas ideja un izglītības piedāvājums ir veidots ciešā sadarbībā ar vecākiem, kuri piedalījās skolas vīzijas veidošanā,» stāsta skolas direktore Sanita Ungura.

Lai nodrošinātu papildizglītības iespējas, tiks izmantots arī vecāku līdzfinansējums. Tas nodrošinās arī iespēju kvalitatīvi pavadīt laiku un uzturēties skolā pedagogu uzraudzībā, ja tas nepieciešams, no septiņiem rītā līdz septiņiem vakarā.

Netālu no skolas jau šoruden tiks atklāts arī Siguldas sporta un aktīvās atpūtas cents «Laurenči», kurā 1,4 kilometru garumā izbūvēta Austrumeiropā unikāla mākslīgā distanču slēpošanas trase, zem kuras ievietota saldējošā iekārta, kas ļaus uzturēt mākslīgā sniega segumu un tādējādi ļaus sākt slēpošanas sezonu ātrāk, kā arī nodrošinās tās nepārtrauktu darbību mainīgos laika apstākļos ziemas sezonā. Mākslīgā seguma distanču slēpošanas trase vasarā būs izmantojama skrituļošanai un skriešanai. Sporta un aktīvās atpūtas centrā atradīsies arī unikālas koka arhitektūras augstākais kāpšanas aktivitāšu tornis Austrumeiropā (30 metru), kas piedāvās vairāk nekā 20 aktivitātes, un gigantiskas šūpoles ar 7 metru brīvo kritienu un vairāk nekā 150 metru garu nobraucienu.

Foto: Didzis Diedziņš
Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu