LU Akadēmiskā centra būvniecības iepirkumu vērtēs Eiropas Komisijā (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LU

Iespējams, LU jaunā Akadēmiskā centra iepirkuma organizēšana saistīta ar apzinātu rīcību gūt personīgu labumu un projekta realizēšanu nāksies atmaksāt no valsts budžeta, nesaņemot paredzēto ES finansējumu, tāpēc «Skonto Būve» pieņēmusi lēmumu vērsties uzraugošajās institūcijās, norāda «Skonto Būve» valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis.

Lai izvērtētu LU Akadēmiskā centra rīkotā konkursa «Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Torņakalnā, Rīgā, 1.kārtas tehniskā projekta izstrāde, būvniecība un autoruzraudzība» objektivitāti, «Skonto Būve» vērsīsies Eiropas Komisijā un Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē. Kā arī Administratīvajā rajona tiesā tiks pārsūdzēts Iepirkuma uzraudzības biroja (IUB) lēmums, kas tika pieņemts pēc iepirkumā piedāvājumus iesniegušo pretendentu sūdzībām.

«Skonto Būve» uzskata, ka, iespējams, konkursa nolikums speciāli sagatavots tā, lai, neskatoties uz vairākkārtēju pārvērtēšanu, lētākais piedāvājums netiktu pieņemts jebkurā gadījumā.

Ņemot vērā, ka LU Akadēmiskā centra būvniecības iepirkums tiek daļēji finansēts no ERAF līdzekļiem, «Skonto Būve» vērsīsies Eiropas Komisijā un LR Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē, informējot tās par nepieļaujamo situāciju, kad apzināti netiek izvēlēts lētākais un saimnieciski izdevīgākais piedāvājums. «Skonto Būve» lūgs pārbaudīt, vai organizētais iepirkums nav apzināta rīcība ar mērķi iegūt personisku labumu, kā arī lūgs izvērtēt riskus, kad projekta realizācijas izdevumi nākotnē tiek vērtēti kā neattiecināmie izdevumi, kurus pēc tam nāktos atmaksāt no valsts budžeta, nesaņemot finansējumu no ERAF.

Lai arī IUB aizliedza slēgt līgumu ar dārgākā piedāvājuma iesniedzēju SIA «Abora», tomēr arī IUB lēmums neparedz objektīvu pretendentu pārvērtēšanu. Tāpēc, lai pārvērtēšana notiktu objektīvi un, vērtējot «Skonto Būve» piedāvājumu tiktu ņemta vērā piedāvātā atlaide, «Skonto Būve» nolēmusi arī IUB lēmumu pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.



Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu