Venecuēlieši tualetes papīra meklējumos izmanto viedtālruņu aplikāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Tūkstošiem venecuēliešu savos viedtālruņos uzinstalējuši aplikāciju, kas viņiem palīdz atrast tualetes papīru, vēsta «Daily Telegraph».

Pēdējos mēnešos tualetes papīrs Venecuēlā ir liels deficīts, ekonomistiem krīzē vainojot valdību, kas ieviesusi cenu kontroli.

Pagājušā nedēļā venecuēliešiem piedāvātā viedtālruņu lietojumprogramma «Abasteceme» («Apgādā mani») ļauj tās lietotājiem savstarpēji nodot informāciju par to, kuros lielveikalos vēl ir pieejams tualetes papīrs.

Nedēļas laikā programma lejupielādēta vairāk nekā 12 000 reižu.

«Daudzas preces kļuvušas par deficītu, bet cilvēkus visvairāk satrauc tualetes papīra atrašana. Līdz tas sāka pietrūkt, cilvēki neapzinājās, cik ļoti tas ir vajadzīgs,» skaidroja aplikācijas veidotājs Hosē Augusto Mintiels.

Venecuēlas jaunais prezidents Nikolas Maduro tualetes papīra krīzē vainoja pretvalstiskus spēkus, kas apzināti izpērkot ikdienā vajadzīgas preces, kā tualetes papīru, lai destabilizētu valsti.

Lai gan Venecuēlai ir bagātīgas naftas atradnes, tās ekonomika šobrīd nebūt nepiedzīvo ziedu laikus.

Bez tualetes papīra par deficīta precēm Venecuēlā kļuvusi arī zobu pasta, ziepes, pamperi un higiēniskās paketes.

Pēc ekspertu novērtējuma, deficītā vainojama gan Venecuēlā īstenotā cenu kontrole, gan arī plašā birokrātija, kas apgrūtina potenciālo importētāju iespējas iegūt brīvi konvertējamo valūtu, kas nepieciešama preču iepirkšanai.

Venecuēlas valdība maijā paziņoja, ka tiks importēti 50 miljoni ruļļu tualetes papīra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu