Liepājas metalurgam esot vairāki potenciālie investori (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Finanšu grūtībās nonākušajam uzņēmumam AS «Liepājas metalurgs» (LM) ir vairāki nopietni potenciālie investori. Tā apgalvo Liepājas domes vadītājs Uldis Sesks.

«Negribas slavēt nevienu no esošajiem akcionāriem. Nekādā veidā. Drīzāk otrādi. Viņi varētu aktīvāk un vairāk risinājumus piedāvāt,» viņš teica intervijā Latvijas radio.

Viņš pastāstīja, ka šobrīd iezīmējas vairāki nopietni potenciālie investori. Sesks cer sagaidīt visdrīzākajā laikā komentārus no valsts augstākajām amatpersonām, kuras tikās ar šiem investoriem.

Savukārt no konsultantiem «Prudentia» un Ekonomikas ministrijas Sesks gaida to, lai iespējami drīz tiktu formulēti spēles noteikumi tiem LM investoriem, kuri šeit var ienākt, kuri ir gatavi attīstīt, bet joprojām nav saņēmuši skaidru piedāvājumu, kā to var izdarīt, cik daudz naudas jāiegulda, kādi darbi paveicami. Liepājas domes vadītājs arī uzsvēra, ka

glābt uzņēmumu ir lētāk nekā neglābt.

Viņš atgādināja, ka uzņēmumam ir 300 miljonu apgrozījums. Tas ir būtisks spēlētājs enerģētikas un tranzītbiznesa jomā.

Tā darbības pārtraukums iesitīs milzīgu robu ne tikai Liepājas, bet arī visas valsts ekonomikā.

Līdz ar to šobrīd visiem spēkiem jācenšas atrast piemērotu risinājumu, kas ir derīgs gan valdībai, gan nodokļu maksātājiem, gan kreditoriem, gan Liepājai un liepājniekiem.

Uzņēmumu nevar iedarbināt bez jaunas naudas, apgrozāmiem līdzekļiem.

Sesks savas pārdomas par LM noslēdza ar optimistiskiem vārdiem: «Ir tomēr gaisma tuneļa galā.»

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu