Krievijas miljardieris pie ātro kredītu firmām tiek par 190 miljoniem dolāru (92)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas azartspēļu miljonārs Oļegs Boiko 75% Latvijas ātrās kreditēšanas firmas «4finance», kam pieder zīmoli «smscredit.lv» un «vivus.lv», savulaik iegādājies par 190 miljoniem ASV dolāru (102 miljoni latu), lēš izdevums «Forbes.ru».

Boiko uzņēmumu «4finance» nopirka 2012.gada sākumā, bet tagad plāno ātrās kreditēšanas biznesu izvērst arī Krievijā, ziņo «Forbes.ru».

«4finance» padomes priekšsēdētāja amatu Boiko ieņem kopš pagājušā gada 19.jūnija, liecina «Firmas.lv» informācija.

Jau ziņots, ka AS «4finance», kam pieder zīmoli «smscredit.lv» un «vivus.lv», ir pārliecinošs līderis «ātro kredītu» nozarē Latvijā. Oficiāli tiek minēts, ka uzņēmums ir aizņēmis 65% no kopējā tirgus. Tikmēr nozares dalībnieki lēš, ka «4finance» ietekme ir daudz lielāka - līdz pat 80%.

«4finance» pamatkapitāls ir 2 225 000 lati. Uzņēmums 2011.gadā strādāja ar 10,34 miljonu latu apgrozījumu un guva 5,59 miljonu latu peļņu. dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami.

Boiko savulaik pastarpināti piederēja «Baltic Trust Bank», kura piederēja Latvijā reģistrētai firmai «Finstar Baltic Investments». Boiko bija lielākais «Finstar Baltic Investments» īpašnieks. 2005.gada rudenī šo banku no Boiko nopirka ASV korporācijas «General Electric» biznesa vienība «GE Money».

Komentāri (92)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu