Piektā Labestības diena visā Latvijā - 29.maijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNT

Saziedosim, lai bērni redzētu, dzirdētu, staigātu un dzīvotu! Ar šādu aicinājumu jau piekto reizi LNT kopā ar portālu Ziedot.lv, Swedbank, Rimi un Supernetto veikaliem aicina katru palīdzēt bērniem dzīvot. Šogad mūsu palīdzību īpaši gaida Elīna, Ernests, Aleksandrs un Timofejs.

Pirms pieciem gadiem kādā saulainā maija dienā mēs kopā radījām Labestības dienu. Dienu, kad, labas domas domājot un krietnus darbus darot, četru gadu laikā kopā esam saziedojuši 818 713.81 Ls un palīdzējuši 204 bērniem dzirdēt, redzēt, staigāt un dzīvot. Dienu, kas kļuvusi par mūsu visu labestības svētkiem.

Katrīne Pasternaka, Labestības dienas veidotāja un vadītāja; "Tuvojas 29.maijs – piektā Labestības diena. Šo piecu gadu laikā Labestības diena ir kļuvusi par tradīciju. Lielākā laime un gandarījums būtu, ja palīdzības gaidītāju rinda reiz saruktu un mēs visi kopā spētu svinēt tikai labu nodomu svētkus. Diemžēl slimo bērniņu skaits nemazinās. Ļoti labi apzinoties situāciju, kāda valda Latvijas ģimenēs, aicinām ar sapratni uzklausīt vecāku lūgumus palīdzēt un atsaukties tiem, kuru rocība atļauj atbalstīt grūtībās nonākušos."

"Aizvadītā krīze parādījusi, ka grūtības var būt arī stimuls - apvienoties, palīdzēt otram, atbalstīt. Pēdējo divu gadu Labestības dienu pieredze apliecina, ka sabiedrības solidaritāte, cilvēciskums pēdējos divos gados ir nevis samazinājusies, bet pieaugusi. Novēlu katram no mums, lai šī pavasara Labestības diena kopības un "pleca sajūtu" vēl vairāk stiprinātu!" saka Irīna Pīgozne, Swedbank valdes locekle.

Šogad Labestības diena ir īpaši svētki, jo tā ir piektā – jubilejas reize

Lai šī diena kļūtu par svētkiem visā Latvijā, labdarības akcijas organizatori īpaši aicina pašvaldības organizēt savu Labestības dienas koncertu un ikvienu par godu Labestības dienai iestādīt skaistu puķu dobi. Lai visā Latvijā - katrās mājās, darbā, pilsētā - uzzied ziedi par godu labiem darbiem! Akcijas kulminācija būs 29.maijs, kad visas dienas garumā noritēs īpašas Labestības dienas aktivitātes Rīgā, pie Kongresu nama, bet LNT tiešraidēs tiks stāstīts par to, cik līdzekļu bērniem saziedots. Bet vakarā pulksten 20:15 sāksies LNT tiešraide un Labestības dienas noslēguma koncerts ar Latvijas populārāko mūziķu piedalīšanos.

Rūta Dimanta, Ziedot.lv vadītāja: "Labestības diena jau piekto gadu simbolizē Latvijas iedzīvotāju sirsnību, līdzcietību un atsaucību. Mēs kopā gadu no gada veidojam mūsu valsti par vietu, kur bērniem augt veselākiem un mīlētiem. Arī šajā Labestības dienā aicinu palīdzēt bērniem redzēt, staigāt, elpot un dzīvot!"

Lai Elīna staigātu, Ernests dzīvotu, Aleksandrs dzirdētu un Timofejs redzētu, ir nepieciešami 27 755,15 latu, taču palīdzību lūdz desmitiem ģimeņu un viņu bērni, kuriem ir nepieciešama ārstēšana.

Informācija par bērniem, kuriem tiek aicināts palīdzēt

Ernests piedzima vesels, bet gada vecumā viņš saslima ar meningītu. Pēc smagās slimības un daudzajām komplikācijām smaidīgais puisēns palika kopjams un barojams caur zondi. Ernestam ir smagi centrālās nervu sistēmas bojājumi. Ernests mācās pārvietoties un ēd pats, bet viņam nepieciešama cilmes šūnu terapija. Lai Ernests dzīvotu, nepieciešami 6394.50 latu!

Lai Ernests dzīvotu, nepieciešami 6394.50 latu!
Lai Ernests dzīvotu, nepieciešami 6394.50 latu! Foto: LNT

Timofejs piedzimšanas brīdī svēra vien kilogramu. Timofejam ir neiznēsāta bērna retinopātija. Savos trīs gados viņš ir pārcietis jau četras sarežģītas acu operācijas, bet pagaidām atšķir vien spilgtu gaismu. Timofeja tētis cer, ka mazais reiz redzēs, bet tam nepieciešamas vēl divas operācijas klīnikā Sanktpēterburgā! Lai Timofejs redzētu, nepieciešami 2550 latu!

Lai Timofejs redzētu, nepieciešami2550 latu!
Lai Timofejs redzētu, nepieciešami2550 latu! Foto: LNT

Elīnai ir 16 gadi, un šogad viņa beigs 9.klasi. Viņai piedzimstot ārsti konstatēja skoliozi. Slimība progresē, un, neraugoties uz daudzajām ārstēšanām, operācijām un masāžām, Elīnai deformējušās arī kājas. Meitenei ļoti patīk mācīties, taču, lai Elīna pati saviem spēkiem spētu aiziet uz skolu, viņai nepieciešama sarežģīta operācija Vācijā! Lai Elīna staigātu, nepieciešami 15810.65 lati!

Lai Elīna staigātu, nepieciešami 15810.65 latu!
Lai Elīna staigātu, nepieciešami 15810.65 latu! Foto: LNT

Aleksandram deviņu mēnešu vecumā ārsti konstatēja sensoneirālo vājdzirdību. Mazulis dzīvoja pilnīgā klusumā. Tagad Aleksandram ir dzirdes aparāts. Lai Aleksandrs spētu sazināties ar apkārtējiem, viņam nepieciešama rehabilitācija Sanktpēterburgā! Lai Aleksandrs dzirdētu, nepieciešami 3000 latu!

Ziedot var pa tālruni 90006383 (maksa par zvanu 1 Ls), portālā ziedot.lv, Swedbank filiālēs un bankomātos visā Latvijā, un visos lielveikalu tīkla Rimi un Supernetto veikalos.

Bērniem ir vajadzīga mūsu palīdzība, tādēļ - jau pavisam drīz – 29.maijā – tiksimies piektajā Labestības dienā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu