Midltones diadēmu aizlienē Elizabete; kleita darināta nelaiķa Makvīna modes namā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas prinča Viljama līgavas Keitas Midltones kleitu veidojusi modes nama "Alexander McQueen" dizainere Sāra Bērtone, bet greznā diadēma tikusi aizlienēta no pašas karalienes Elizabetes II. Lasi un uzzini visu sīkāk par skaisto līgavas tērpu!

Līgavas kleitas dizains un tās autora vārds tika turēts noslēpumā līdz pēdējam brīdim. Šis noslēpums kļuva arī par derību iemeslu! Beidzot priekškars ir kritis un sabiedrībai tapis zināms, ka līgavas skaisto kleitu darinājusi pāragri nāvē aizgājušā britu dizainera Aleksandra Makvīna nama modes māksliniece Sāra Bērtone.

Daudzi līgavas kleitu dēvē par atturīgu, salīdzinot ar Viljama mātes, princeses Diānas kāzu tērpu, kurā viņa laulājās ar princi Čārlzu 1981. gadā. Citi to skaidro ar 21.gs. prasībām karaliskās līgavas tērpam!

Pasaules modes guru Karls Lāgerfelds tērpu nodēvējis par ļoti skaistu un klasisku! Daudzi Keitas kleitu salīdzina ar pašas Elizabetes II kāzu tērpu.
Foto: AFP/LETA

Lielu ieguldījumu visa tērpa tapšanā devusi arī pati līgava - rūpīgi izvēloties audumu, apavus un rotaslietas.

Kā zināms, britiem ir teiciens, ka līgavas tērpā ir jābūt kaut kam senam, kaut kam jaunam, aizlienētam un kaut kam zilam. Šķiet, arī Keita ir ievērojusi šo tradīciju, jo

diadēmu viņas tērpam ir aizlienējusi pati karaliene Elizabete II, kas ir ļoti cienīgs žests.

Iepriekš mēļoja, ka Keitas galvu rotās 19. gs. karalienes Viktorijas greznā galvasrota vai arī Viljamsa mātes Diānas krievu stila diadēma.

Zilo krāsu varējām vērot Keitas auskaru safīros. Šo dārglietu līgavai dāvāja viņas vecāki, un auskari ir darināti sena britu simbola - ozollapiņu formā.

Foto: AFP/LETA

Modes kritiķi uzsver, ka Keita ir iepriekš trenējusies nest savu līgavas tērpu, kas neesot nemaz tik vienkārši.

Interesants fakts par kāzu torti, kas ir dārgāka par pašu kleitu! Kāpēc? Jo

torti cep īpašā tehnikā, lai tā būtu garda ne vien kāzu dienā: otrā tortes kārta ēdama pēc gada, bet trešā tad, kad ģimenē pieteiksies mantinieks!

Svinīgā laulību ceremonija Vestminsteras abatijā sākās plkst.10 (plkst.13 pēc Latvijas laika), un to klātienē vēro aptuveni 1900 viesu - ārvalstu karaļnamu pārstāvji, politiķi un slavenības, tostarp arī Eltons Džons, Deivids un Viktorija Bekhemi. Viesu vidū ir arī premjerministrs Deivids Kemerons un citas augstas amatpersonas, kareivji un piloti, vairāk nekā 1000 draugu un ģimenes locekļu. Viljama un Keitas kāzas kļuvušas par lielākajām karaliskajām kāzām kopš 1981.gada 29. jūlija, kad gredzenus mija Viljama vecāki - princis Čārlzs un Velsas princese Diāna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu