Mākslas darbu izsolē vāks līdzekļus atbalstam Japānai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Galerijā "Wheels and Pictures" pirmdien, 4.aprīlī, notiks mākslas darbu izsole, kurā iegūtie ieņēmumi tiks ziedoti atbalstam Japānai, informēja Ārlietu ministrijas Preses centrā.

Izsoles "Art Help Japan" ieņēmumi nepastarpināti nonāks Latvijas Sarkanā Krusta ziedojumu kontā "Palīdzība Japānai".

Pašlaik izsolei atsaukušies jau vairāk nekā 20 Latvijas mākslinieku, kuru vidū ir jau pazīstami gleznotāji un fotogrāfi, kā arī cilvēki, kuri savas radošās aizraušanās līdz šim veltījuši tikai savam priekam.

Viņu vidū ir arī Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars, kurš izsolei ziedojis četras lielformāta fotogrāfijas, kurās atainots viens no Japānas skaistākajiem simboliem - sakuras ziedēšana. Labdarības izsole simboliski sakrīt ar sakuras ziedēšanas kulmināciju.

Izsolei pieteikušies gleznotāji Zane Balode, Elizabete Melbārzde, Kristīne Kvitka, Aija Vinkelmane, Dace Gaile, Sandra Muižniece, Katrīna Gaile, Lāsma Pujāte, Anna Afanasjeva, Alise Mediņa, Jānis Dukāts, kā arī Jāņa Anmaņa Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmija: Deniss Komarovs, Amanda Ulmane un Laura Gedroviča.

Savukārt fotogrāfijas piedāvās Ulvis Alberts, Viktors Deščenko, Pēteris Strautiņš, Guntis Švītiņš un Gints Gritāns.

Mākslas darbu labdarības izsole notiks plkst.18 "Radisson Blu Hotel Latvija" Elizabetes ielā 55.

Izsole tiks vadīta latviešu un angļu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu