Banku peļņas apetītes ierobežošanai lūgs dietologu palīdzību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nespējot savaldīt banku pieaugošo apetīti pēc peļņas, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nolēmusi lūgt dietologu palīdzību, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece.

Viņa atzina, ka FKTK vairs saviem spēkiem nespēj cīnīties ar banku vēlmi arī krīzes brīdī labi paēst uz izsalkušo Latvijas ļaužu rēķina, tāpēc komisija lūgusi palīdzību Latvijas Diētas ārstu asociācijai.

Jau pirmajā tikšanās reizē FKTK un asociācija vienojušās par speciālas darba grupas izveidi, kas īpašu uzmanību veltīs tieši skandināvu bankām, kuru apetīte jau pirmskrīzes posmā izrādījusies vislielākā, veicinot ar citu banku vēlmi mieloties pie Latvijas kredītņēmēju galda.

Dietoloģe Lolita Neimane izteikusi priekšlikumu, ka, lai mazinātu banku darbinieku aktivitāti, viņi uzturā drīkst lietot tikai produktus, kas nesatur stimulatorus un vitamīnus. Tomēr, saņēmusi skaidrojumu, ka tas var veicināt arī baņķieru nīgrumu un vēlmi vēl vairāk "izspiest pēdējo sulu" no maksātnespējīgajiem latviešiem, viņa no savas ieceres atteikusies.

Pagaidām gan vēl nav zināms, kad darba grupa nāks klajā ar saviem secinājumiem, taču plānots, ka tas notiks vēl pirms jaunās pludmales sezonas.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu