Baltijas valstīs ierodas «Apple» līdzdibinātājs Stīvs Vozņaks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

18.-19.aprīlī lielākajā Baltijas reģiona progresa konferencē LOGIN, kas norisināsies Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, leģendārā Stīva Džobsa (Steve Jobs) cīņubiedrs Stīvs Vozņaks (Steve Wozniak) atklās tehnoloģiju pasaules kreativitātes noslēpumus.

Kopā ar viņu atziņās par galvenajiem progresa dzinuļiem dalīsies vairāk nekā 70 runātāju no visas pasaules, viņu vidū - viens no nozīmīgākajiem mūsdienu izgudrotājiem Haralds Hāss (Harald Haas) un misijas «Mars One» dibinātājs Bass Lansdorps (Bas Lansdorp), kurš cenšas uz Marsa izveidot cilvēku kopienu.

«LOGIN konference koncentrējas uz unikālām personībām, kuras ar savām idejām un darbiem ir izmainījušas ne tikai tehnoloģiju pasauli, bet arī ikdienu ikvienam no mums. Tie ir cilvēki, kuri veicina globālo progresu gan zinātnē un mākslā, gan uzņēmējdarbības, sociālo plašsaziņas līdzekļu vai politikas pasaulē, kuri Lietuvā ierodas, lai dalītos ar savām atziņām un iedvesmotu drosmīgiem darbiem,» stāsta LOGIN idejas līderis Arnolds Rogoznijs (Arnoldas Rogoznyj). «Priecājamies, ka šogad izdevās uzaicināt vienu no «Apple» dibinātājiem - domāju, ka pasaules līderu vizītes kļūst par skaistu konferences tradīciju.» Iepriekšējos gados LOGIN ir piedalījušies tādu gigantu kā «Mozilla», «Yahoo!», «Skype», «The Pirate Bay» un citu uzņēmumu pārstāvji, kā arī «Wikipedia» dibinātājs Džimijs Velss (Jimmy Wales).

Šogad LOGIN konferences viesus sagaidīs Onyx Ashanti mūzika, kas tiek spēlēta ar 3D veidā printētiem mūzikas instrumentiem. Par drosmīgām reformām politiskajā dzīvē runās Gruzijas tieslietu ministra vietnieks Giorgijs Vašadze (Giorgi Vashadze), AAE stratēģiskās plānošanas eksperts Noa Rafords (Noah Raford), Šveices ārlietu politikas ideju kalves «Foraus-Forum Aussenpolitik» izpilddirektors Maksimilians Šterns (Maximilian Stern). «Mars One» dibinātāja Basa Lansdorpa idejas papildinās Vera Silviusa (Veera Sylvius), kura šobrīd paplašina Somijas kosmosa programmu. Izgudrotājs Haralds Hāss prezentēs «Li-Fi» tehnoloģiju, kas palīdz nodot informāciju ar gaismas palīdzību, bet Pīters van Bohemens (Pieter van Boheemen) pastāstīs par biohakerismu un DIYBio kustību.

Konferences dalībnieki varēs piedalīties arī mazajās sesijās, kurās plašāk iepazīsies ar interneta reklāmu, elektronisko tirdzniecību, mobilo tehnoloģiju tendencēm, zīmola komunikāciju un personisko reputāciju internetā. Ar dalībniekiem savā pieredzē dalīsies uzņēmumu «Google», «Paypal», «Barclays» u. c. pārstāvji. Būs arī uzņēmējdarbības platforma «LOGIN Startup Fair», kur jaunie uzņēmēji tiksies ar investoriem no ASV Silīcija ielejas, Lielbritānijas, Izraēlas, Somijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu