Mobilo ierīču tirgū dominē vidējie izmēri (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Apkopojot datus par apmēram miljardu šobrīd pasaulē lietoto mobilo ierīču, secināts - visizplatītākie ir vidēja izmēra viedtālruņi.

Kompānija Flurry, kuras izstrādāto mobilo ierīču tirgus analīzes rīku izmanto jau vairāk nekā 95 tūkstoši uzņēmumu visā pasaulē, ir apkopojusi viedtālruņu un planšetdatoru izmantošanas paradumus un secinājusi, ka starp 2000 unikālajiem modeļiem pēdējo 30 dienu laikā vispopulārākie bijuši vidēja izmēra viedtālruņi, vēsta Slashgear.com.

Flurry visas mobilās ierīces iedala piecās pamatkategorijās. Mazie viedtālruņi ar 3,5 collu un mazāku ekrānu, vidēja izmēra telefoni ar ekrāna diagonāli no 3,5 līdz 4,9 collām, teleplanšetes ar 5 līdz 6,9 collas lielu ekrānu, mazie planšetdatori ar 7 līdz 8,4 collas lielu ekrānu un pilna izmēra planšetes ar ekrānu, kura izmērs pa diagonāli ir 8,5 un vairāk collas.

Šādā iedalījumā vispopulārākā ir vidējā klase, un tas arī ir likumsakarīgi, jo tajā ietilpst ļoti daudz viedtālruņu modeļu, sākot ar virkni Sony Xperia sērijas modeļu un jauno iPhone, un beidzot ar HTC One, Nokia Lumia un citu zīmolu ierīcēm.

16% no visiem šobrīd izmantotajiem viedtālruņiem ir ar 3,5 collu un mazāku ekrānu. Šajā kategorijā ietilpst gandrīz visi BlackBerry izstrādājumi, iepriekšējo paaudžu iPhone, kā arī zemāka līmeņa telefoni. Tikai 2 procentus no visām mobilajām ierīcēm var pieskaitīt teleplanšetēm (jau pēc jaunieviestā nosaukuma var noprast, ka tās pārstāv pārejas posmu starp telefonu un planšeti).

6% ir mazās planšetes, piemēram, Kindle Fire un iPad mini, bet lielie planšetdatori veido 7% no mobilo ierīču klāsta.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu