Krīze Japānā var palēnināt kodoltehnoloģiju attīstību (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Avārija Japānas Fukušimas atomelektrostacijā (AES) var palēnināt kodoltehnoloģiju attīstību pasaulē un vēl vairāk sarežģīt cīņu ar klimata izmaiņām, otrdien paziņoja Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (IEA).

"Es saprotu sabiedrības pašreizējās paaugstinātās bažas par kodolsektoru sakarā ar notikumiem Japānā," sacīja aģentūras vadītājs Nobuo Tanaka. "Lai arī es saprotu sabiedrības reakciju, es esmu satraukts par ietekmi, kāda var būt uz atbalstu šīs tehnoloģijas attīstībai, ņemot vērā tās svarīgo lomu gan enerģētikas drošības, gan zema līmeņa oglekļa izmešu ekonomikas sasniegšanā."

Jau ziņots, ņemot vērā notikumus Japānā, Vācijas valdība nolēmusi uz trim mēnešiem apturēt plānu, kurā bija paredzēts atlikt atomelektrostaciju slēgšanu.

Iepriekš valdība bija nolēmusi, ka Vācijas atomelektrostaciju darbības beigu termiņš tiek atlikts par vairāk nekā desmit gadiem uz trīsdesmito gadu vidu, kad tiktu slēgta pēdējā no Eiropas lielākās tautsaimniecības 17 kodolspēkstacijām. Tomēr tagad plāna īstenošana uz trim mēnešiem iesaldēta.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu