Sieviešu dienā vīrieši visvairāk pērk tulpes (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, kad pasaulē un Latvijā tiek svinēta Starptautiskā sieviešu diena, pieaudzis pieprasījums pēc ziediem, īpaši tulpēm, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja aptaujātie ziedu tirgotāji.

Vīrieši izvēlas pavasara ziedus

Kā stāsta Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus" mārketinga un komunikāciju vadītāja Rota Mūrniece, šodien pieaudzis gan ziedu pieprasījums, gan piedāvājums. Pēc viņas stāstītā, ziedi šodien tiek tirgoti ne tikai Centrāltirgus kioskos, bet arī atklātajā teritorijā. Viņa arī atzina, ka visvairāk pircēji izvēlas tulpes, ļoti reti citas puķes. Cenas ir pagājušā gada līmenī, atsevišķos segmentos - nedaudz augstākas. Tāpat Centrāltirgus pārstāve informēja, ka galvenokārt tiek tirgoti importētie ziedi.

Arī citi ziedu tirgotāji atzīst, ka pārsvarā vīrieši izvēlas dažādus pavasara ziedus, bet vispopulārākās ir tulpes. Lielākoties ziedi tiek pirkti vairumā, kas tirgotājiem liek secināt, ka ar ziediem galvenokārt tiek apveltītas darba kolektīvu daiļā dzimuma pārstāves.

Kā pastāstīja ziedu salona "Linda" pārstāve Agnese Čemme, vispopulārākās puķes, ko vīrieši pērk 8.martā, joprojām ir tulpes.

"Patlaban vīrieši vairāk pērk tulpes, ko, visticamāk, dāvina kolēģēm. Daži izvēlas rozes vai citas greznākas puķes,"

stāstīja Čemme, norādot, ka vidēji par ziediem cilvēki tērē septiņus, astoņus latus.

Vislielākais pieprasījums bija norīta

Savukārt veikala "Amarillis" pārstāve norādīja, vislielākais cilvēku pieplūdums bijis no rīta. "Pieprasījums noteikti ir audzis, bet precīzākus apgrozījuma datus varēs zināt vakarā." Pēc viņas teiktā, grūti arī nosaukt vidējo pirkuma summu, jo vīrieši pērk ziedus gan kolēģēm, gan savām draudzenēm un sievai, tāpēc summas ir dažādas.

Ziedu salona "Vinda" pārstāve Dace Jaundāldere stāstīja, ka pieprasītas šodien ir visas pavasara puķes, rozes, kā arī puķes podiņos. "Sieviešu diena ir tā diena, kad vīriešus visvairāk var redzēt ziedu veikalā. Pārsvarā vīrieši iegādājas ziedus kolektīva dāmām," stāstīja Jaundāldere, norādot, ka vidējā summa, ko tērē ziediem, ir desmit latu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu