Policija izvērtēs iesniegumu pret NA deputātiem par leģionāru dienu (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts policija (VP) izvērtēs «Apvienības pret nacismu» iesniegumu par nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) deputātu iespējamiem pārkāpumiem leģionāru piemiņas dienā pie Brīvības pieminekļa.

«Apvienība pret nacismu» Valsts policiju lūgusi vērtēt Saeimas deputātu Raivja Dzintara, Jāņa Dombravas un Imanta Parādnieka un organizācijas «Daugavas Vanagi» aktīvistu rīcību, «bojājot biedrības aparatūru, sēru vainagu nacisma upuriem» un traucējot sapulci «Apvienības pret nacismu» pasākuma laikā.

Toms Sadovskis apstiprināja, ka apvienības iesniegums VP Rīgas Centra iecirknī ir saņemts un tajā minētie fakti tiks izvērtēti.

Jau ziņots, ka brīdī, kad leģionāriem veltītā gājiena dalībnieki sāka likt ziedus pie Brīvības pieminekļa, pa antifašistu skaļruņiem sāka atskaņot skaļu padomju laika mūziku, bet pēc tam atskaņoja uzrunas, kurās uzskaitīti nacistu paveiktie noziegumi.

Neskatoties uz norobežojošo barjeru pie protestētājiem mēģināja nokļūt Saeimas deputāti Dombrava, Dzintars un Parādnieks, bet policija viņus no šāda soļa atturēja. Dažiem deputātiem gan izdevās noraut plakātus ar nacistu nobendēto upuru fotogrāfijām.

Saeimas Kārtības rullis paredz, ka par piekrišanu Saeimas locekļa saukšanai pie administratīvās atbildības Saeima lemj pēc Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma.

Ziņots arī, ka Valsts policijas Rīgas Centra iecirknī sāktas piecas administratīvās lietas par pārkāpumiem leģionāru piemiņas dienā, ko izdarījuši cilvēki no leģionāru atbalstītāju vidus.

Trīs lietas sāktas par sīko huligānismu, proti, viena persona norāvusi lenti no vainaga, bet vēl divas personas mēģināja izraut elektrības vadus aparatūrai.

Tāpat pret vienu personu sākta administratīvā lietvedība par nepakļaušanos policijas prasībām un pret vēl vienu - par iespējamo miesas bojājumu nodarīšanu.

Zināms, ka miesas bojājumi tika nodarīti «Apvienības pret nacismu» valdes priekšsēdētājam Jānim Kuzinam. Viņam pieskrējis klāt kāds jaunietis un, neko nesakot, vairākas reizes iesitis pa galvu.

Ņemot vērā, ka «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK ir iebildumi par policijas darbu 16.martā, kad gājiena dalībniekus ar skaļām sirēnām, mūziku krievu valodā un ierakstītām uzrunām sagaidīja protestētāji, šīs politiskās organizācijas deputāti pieprasījuši iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) demisiju.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu