Pie Brīvības pieminekļa aizturēti pieci cilvēki (37)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Policija 16.marta pasākumos Rīgas centrā aizturējusi piecus cilvēkus, tostarp «Apvienības pret nacismu» līderis Jānis Kuzins policijai uzrakstījis iesniegumu par miesas bojājumu nodarīšanu.

Kuzins pastāstīja, ka pasākuma laikā pie Brīvības pieminekļa, pie viņa pieskrējis kāds jaunietis un divas reizes iesitis pa seju. «Bija divi sitieni, vairāk nepaspēja,» stāstīja Kuzins. Policija uzbrucēju aizturējusi.

Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava informē, ka līdz šim aizturēti pieci cilvēki. Viņu vidū arī kāda jauniete, kas norāva sēru lenti no vainaga, ko pie Brīvības pieminekļa nolika «Apvienības pret nacismu» pārstāvji, viens aizturēts par konfliktsituāciju, bet pārējie vēl par citiem pārkāpumiem.

Rīgā 16.martā bija pieteikti vairāki leģionāru atceres pasākumi, tāpat akcijas rīkoja 16.marta pretinieki. Rīgas centrā bija mobilizēti policisti, kā arī izvietotas norobežojošās barjeras.

Kādu aktīvistu policija aizturēja pēc tam, kad viņš mēģina izraut vadus biedrības «Apvienība pret nacismu» uzstādītajiem skaļruņiem, kas atskaņoja skaļu mūziku un uzrunas.

Kādam pasākuma dalībniekam izdevās aizmukt no vairākiem viņam pakaļ skrienošiem policistiem. Lielākie riski pasākuma laikā, kā jau paredzēts, bija saistīti ar verbālām sadursmēm.

Lielāko neizpratni leģionāru atbalstītāju vidū izraisīja biedrības «Apvienība pret nacismu» atskaņotā skaļā mūziku un uzrunas. Šādu pasākuma norisi saskaņojusi Rīgas dome.

Ne visi to saprata, tāpēc daži pat mēģināja apgāzt barjeras, norādīja policijas pārstāvis. Lai izvairītos no fiziskiem konfliktiem, policijai dažus cilvēkus nācies aizturēt.

Kopumā, policijas vērtējumā, 16.marta pasākumi noritējuši nedaudz saspringtākā gaisotnē nekā iepriekšējos gadus.

Kā ziņots, pretēji iepriekšējos gados novērotajai klaigāšanai un dažādiem savstarpējiem apvainojumiem, leģionāru atceres pasākumi un to pretinieku aktivitātes šorīt pie Brīvības pieminekļa sākās klusi. Tomēr brīdī, kad piemineklim tuvojās vairāki simti leģionāru atceres gājiena dalībnieku, pretējās nometnes pārstāvji - biedrības «Apvienība pret nacismu» aktīvisti - skaļruņos sāka atskaņot ļoti skaļu, ausīs griezošu mūziku krievu valodā.

Uz brīdi skaļā mūzika aprāvās, bet pēcāk atkal sāka dārdēt skaļruņi. Kad gājiena dalībnieki sāka likt ziedus pie pieminekļa, protestētāju mūzika atkal apklusa un skaļrunis sāka atskaņot uzrunas. Tās gan bija latviešu valodā.

Gājienu pie pieminekļa sagaidīja jaunieši ar Latvijas karogiem. Gājiena dalībnieki spēlēja dūdas un citus instrumentus. Kā atbildi skaļruņiem gājiena dalībnieki sāka dziedāt dziesmu «Šeit ir Latvija».

Gājienu uzmanīja daudz policistu, daži arī ar suņiem.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu