Ar saules stariem dedzina pudeles un betonu (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Amerikānis Grānts Tomsons, kam acīmredzot patīk nodarboties ar dažādiem eksperimentiem, savā Youtube kanālā ir ievietojis video, kurā demonstrē saules staru un veca katodstaru caurules (CRT) televizora ekrāna kombinācijas spēku, vēsta Dailymail.co.uk.

Nedaudz ieliektā televizora ekrāna lēca tiek izmantota saules staru koncentrēšanai vienā punktā, un tas Tomsona izgatavotajai uzpariktei ar paštaisītu statīvu un koka rāmi izdodas tik labi, ka caurumu dedzināšana papīra lapā ar palielināmā stikla palīdzību izskatās pēc bērnudārza līmeņa izklaides.

Tā kā ar TV ekrāna lēcu izdodas vienā punktā iegūt 2000 grādu pēc Fārenheita, kas atbilst 1093 grādiem pēc Celsija skalas, Tomsonam savā piemājas dārzā ar saules stariem vien izdodas dedzināt caurumus betona plāksnēs, dažās sekundēs uzvārīt ūdeni pudelē un to pēc tam saspridzināt, kausēt monētas, acumirklī aizdedzināt malkas pagali un pat uzcept olu.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu