Osipovs: plāksni krievu valodā nenoņemšu un sodu nemaksāšu (221)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

«Plāksni nost neņemsim, sodu nemaksāsim, spriedumu noteikti pārsūdzēsim un esam pārliecināti, ka tiesas augstākās instancēs uzvarēsim,» – tā redakcijai Liepājas tiesas vakardienas spriedumu komentēja partijas «Par dzimto valodu!» pārstāvis Jevgeņijs Osipovs.

Viņa aizsāktās ielas divvalodu plāksnes akcijas dēļ ar Valsts valodas centru tiesājas viņa tēvs Jurijs Osipovs.

Atgādinām, ka pērn martā Jevgeņijs Osipovs pie nama Vaiņodes ielā, kur dzīvo viņa ģimene, piestiprināja numurzīmi ar diviem ielas nosaukumiem – latviešu valodā un krievu valodā jeb ar kirilicas burtiem.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

VVC sākotnēji uzdeva noteiktā termiņā divvalodu plāksni noņemt, bet, kad tas netika izdarīts, nolēma nama īpašniekam – Jevgeņija Osipova tēvam – piespriest sodu par sabiedrībai paredzētās informācijas sniegšanas noteikumu neievērošanu.

Jurijam Osipovam VVC piesprieda 75 latu sodu. Taču viņš vērsās tiesā ar sūdzību, prasot VVC lēmumu atcelt. Liepājas tiesa vakar viņa sūdzību noraidīja un VVC lēmumu negrozīja.

Komentāri (221)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu