Standart&Poor's apstiprina Kanādas kredītreitingu augstākajā līmenī (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā reitingu aģentūra «Standard & Poor's» pirmdien apstiprināja Kanādas kredītreitingu augstākajā «AAA» līmenī, norādot uz valsts spēcīgo ekonomiku, kas var pārciest problēmas ASV ekonomikā, ar kuru tā ir cieši saistīta.

Ievērojama daļa Kanādas ārējās tirdzniecības tiek veikta ar ASV, un Kanādas finanšu tirgi ir cieši saistīti ar Savienoto Valstu tirgiem.

Taču liela daļa no tirdzniecības sakariem ir starp kompānijām, jo sevišķi autorūpniecības nozarē, tādējādi mazinot riskus par pārmērīgu pakļaušanos uz vienu tirdzniecības partneri, norāda «Standard & Poor's».

«»Standard & Poor's» prognozē, ka ASV ekonomika turpinās vāju izaugsmi, taču izvairīsies no nonākšanas atkārtotā recesijā, tādējādi saglabājot Kanādas galveno avotu ārējam pieprasījumam un veicinot valsts izaugsmes perspektīvas,» vēsta aģentūra.

Tāpat «Standard & Poor's» uzsver, ka nesenās globālās finanšu krīzes un recesijas laikā nevienai Kanādas finanšu institūcijai nav bijusi nepieciešama valsts finansiāla palīdzība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu