S&P reitings - spēcīgs signāls par uzticamību Latvijai (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziņa par kredītreitingu uzlabojumu nāk izdevīgā momentā, jo Valsts kase grasās līdz gada beigām emitēt ilgtermiņa obligācijas, lai segtu starptautiskā aizdevuma maksājumus, un reitingu paaugstinājums dod investoriem spēcīgu signālu par Latvijas uzticamību, atzina «Swedbank» ekonomiste Kristilla Skrūzkalne.

Jau ziņots, ka starptautiskā reitingu aģentūra «Standard&Poor’s» šodien pieņēmusi lēmumu paaugstināt Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi, informēja Finanšu ministrijā. Latvijai noteikta pozitīva reitinga nākotnes prognoze, un Latvijas novērtējums ilgtermiņa un īstermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā ir paaugstināts no «BBB-/A-3» uz «BBB/A-2» ar pozitīvu reitinga prognozi nākotnē. Savukārt novērtējums naudas brīvajai plūsmai un konvertācijai ir paaugstināts no «A-» uz «A».

Skrūzkalne skaidroja, ka Latvijas kredītreitinga paaugstināšana ir likumsakarīga un nav pārsteidzoša, jo šogad Latvija ir bijusi straujāk augošā ekonomika Eiropas Savienībā, izaugsme ir sabalansēta. Turklāt zemie inflācijas rādītāji ļauj domāt, ka pievienošanās eirozonai 2014.gadā kļūst arvien reālāka.

«Ja valsts fiskālā politika būs piesardzīga, tiks veiktas produktivitāti atbalstošās strukturālas reformas un ekonomikas izaugsme saglabāsies sabalansēta, tad turpmāks kredītreitinga uzlabojums ir tikai laika jautājums,» teica ekonomiste.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu