Privātpersonas e-paraksta viedkartēm vairs nevarēs pieteikties (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Privātpersonas no decembra e-paraksta viedkartēm vairs nevarēs pieteikties, aģentūrai BNS pavēstīja Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā (LVRTC).

LVRTC turpmāk e-paraksta jaunajiem klientiem piedāvās tikai divus e-paraksta nesējus, līdz ar to privātpersonas tiks aicinātas lietot tikai virtuālo e-parakstu un e-parakstu elektroniskās identificēšanas kartē.

«E-paraksta viedkartēm sākot no 1.decembra privātpersonas vairs pieteikties nevarēs, tāpēc turpmāk ikviens tiek aicināts uzreiz iegūt jaunākos e-paraksta veidus. Privātpersonas, kuras lieto e-parakstu viedkartē, to varēs lietot arī turpmāk viedkaršu derīguma termiņa ietvaros. Pēdējās izsniegtās viedkartes darbosies 24 mēnešus no to saņemšanas brīža. Pēc termiņa beigām klienti tiks aicināti iegūt izdevīgāko un ērtāk lietojamo virtuālo e-parakstu,» paskaidroja LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

LVRTC informēja, ka virtuālajam e-parakstam viedkaršu lietotāji var pieteikties jau tagad ar derīgu e-parakstu parakstītu pieteikumu.

E-paraksts ir ar roku parakstīta dokumenta ekvivalents elektroniskā formātā un apliecina tā piederību konkrētai fiziskai personai. Tā izmantošana nodrošina elektroniskā dokumenta autentiskumu un apstiprina parakstītāja identitāti. Lietojot e-parakstu, dokumentiem ir tāds pats juridiskais spēks kā dokumentiem, kas veidoti un parakstīti papīra formā. E-paraksta izsniegšanu nodrošina LVRTC.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu