Latvijas IT speciālisti meklē jaunus partnerus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Notikušas izmaiņas Latvijas Informācijas tehnoloģiju (IT) klastera valdē, informēja organizācijā. Biedru pilnsapulcē tika izvērtēta arī organizācijas darbība. Tiks meklēti arī jauni projekti un partneri.

Valdes priekšsēdētāja amatu turpinās ieņemt IT firmas «FMS» valdes priekšsēdētājs Jānis Bergs. Valdē arī turpmāk darbosies «DPA» līdzīpašnieks un vadītājs Juris Vilders, kā arī SIA «Digitālās ekonomikas attīstības centrs» valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

«Tieto» maksājumu karšu biznesa vienības direktoru Māri Ozoliņu Latvijas IT klastera valdē nomainījis «Tieto Latvia» vadītājs Elmārs Gengers, bet Rīgas Biznesa skolas direktora Jāņa Grēviņa vietā ievēlēta AS «RIX Technologies» vadītāja Eva Butāne.

Valdes locekļi tiek ievēlēti uz vienu gadu.

Izvērtēta darbība

Latvijas IT klastera izpilddirektore Lilita Sparāne stāstīja, ka vakar biedru pilnsapulcē tika izvērtēta arī organizācijas darbība. Secināts, ka uz katru ieguldīto latu uzņēmumi iegūst 4,5 latus no Eiropas Savienības fondiem. Organizācijas biedru skaits kopš 2005.gada audzis no desmit līdz 31.

Nākotnes plāni paredz īstenot starptautiskus projektus, kā arī turpināt Rīgas IT demo centra attīstību, veidojot to kā nozares komunikācijas aģentūru un platformu, vienu no darba rīkiem IT eksporta attīstībai.

Klasterī darbojas arī vairāki mikrobiedri - iesācējuzņēmumi jeb «startapi», kuri var piedalīties ar atvieglotiem nosacījumiem. Šīs kustības atbalsts ir izvirzīts kā viens no mērķiem.

Jauni projekti un partneri

Jauns projekts ir klasteru atbalsta projekts. IT jomā projekta kopējais finansējums ir 369 222 lati, no kuriem aptuveni 300 000 latu ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums. Projekta gaitā paredzēts veidot IT klastera «vēstniecību»/«aģentūru» tīklu eksporta veicināšanai, kompetences celšanai iecerēta IT klastera akadēmija, līdzekļus paredzēts novirzīt arī IT platformai «e-rēķina standarts» un «e-veselības sistēma».

Sparāne teica, ka tiks meklēti arī jauni projekti un partneri.

Papildus Latvijas IT klasteris ievieš projektu Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu programmā, kas ietver demo centru tīkla izveidi, kā arī darbojas kā partneris lielā «INTERREG» projektā «BSR StarDust», kurā notiek sadarbības attīstīšana Baltijas jūras reģiona ietvaros, kā arī meklējot efektīvākos sadarbības modeļus starp valstīm, lai varētu piedāvāt savas zināšanas un produktus trešo valstu tirgos.

IT klasteris dibināts 2001.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu