RD opozīcija aicina atstādināt «Rīgas namu» pieskatītāju Ameriku (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pašvaldības uzņēmuma SIA «Rīgas nami» kapitāla daļu turētāja pārstāvis Andris Ameriks (GKR) nav pienācīgi veicis kapitālsabiedrības pārraudzību un kontroli, tāpēc Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (SC) viņš būtu jāatstādina no kapitāla daļu turētāja pārstāvja pienākumu veikšanas vismaz uz uzsāktās izmeklēšanas laiku, uzskata partijas «Vienotība» Rīgas domes frakcijas deputāti.

«Ameriks varētu atkāpties pats, tādējādi uzņemoties politisko atbildību, tomēr izskatās, ka viņš to nedarīs un visādiem sabiedrisko attiecību gājieniem mēģina norobežot sevi no šī jautājuma,» uzskata deputāts Olafs Pulks (V).

Kā norāda «Vienotības» pārstāvji, valūtas maiņas darījumi ar uzņēmuma līdzekļiem veikti jau kopš 2010.gada, mahinācijās ieguldīti vairāki miljoni, šādus darījums nevarēja nepamanīt, un patlaban mērāmo zaudējumu summa esot vairāk nekā 1 265 000 latu.

Ušakovs ar preses sekretāres Annas Kononovas starpniecību pauda viedokli, ka tieši vicemērs ir atklājis pārkāpumus šajā uzņēmumā un tieši viņš arī nodevis visus aizdomās turamos policijas rokās. «Viņam par to būtu jāizsaka pateicība, bet opozīcijai pirms vēlēšanām ir visas tiesības »vingrot«. Nebūšu izbrīnīts, ja tuvākajā nākotnē viņi mēģinās izteikt kaut kādu neuzticību arī man,» piebilda Rīgas mērs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu