Kuveitas policijas un demonstrantu sadursmēs vairāk nekā 100 ievainoto (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuveitas galvaspilsētā Kuveitā svētdien notika sadursmes starp īpašo uzdevumu policiju un desmitiem tūkstošu protestētāju pret jaunu vēlēšanu likumu; tajās ievainoti vairāk nekā 100 protestētāju un 11 policisti, paziņoja amatpersonas un aculiecinieki.

Policija lietoja asaru gāzi, gumijas lodes un apdullināšanas granātas demonstrantu izklīdināšanai, savukārt protestētāji apmētāja policistus ar akmeņiem. Vairāki desmiti protestētāju tika aizturēti.

Protesti Kuveitā ir notikuši pēc tam, kad emīrs šeihs Sabahs al Ahmeds al Sabahs atlaida parlamentu, kurā dominēja opozīcijas grupējumi, un mainīja vēlēšanu likumu. Valdība ir izsludinājusi parlamenta vēlēšanas 1.decembrī atbilstoši šim likumam.

Demonstranti plānoja doties gājienā uz Seifas pili, kurā atrodas emīra, kroņprinča un premjerministra biroji, bet policija to neļāva. Protestētāji pēc organizatoru aicinājuma sapulcējās citā vietā un vairākas stundas bloķēja valsts galveno piejūras ceļu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu