Pašvaldības grib budžetos paredzēt līdzekļus eiro ieviešanai (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no svarīgākajiem procesiem saistībā ar eiro ieviešanu Latvijā ir pašvaldību budžetos laikus tam paredzēt nepieciešamos līdzekļus. Tas šodien pārrunāts Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Finanšu un ekonomikas komitejas sēdē, aģentūru LETA informēja LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Mutjanko.

Sēdē par paveikto un plānotajiem darbiem saistībā ar eiro ieviešanu Latvijā komitejas dalībniekus informēja Eiro projekta vadītāja Dace Kalsone. Viņa norādīja, ka pašvaldībām jau laikus ir jāveic plānošanas un izstrādes darbi, piemēram, jāsakārto pašvaldību saistošie noteikumi, jāsakārto IT un grāmatvedības sistēmas.

Tāpat būtiski ir informēt un izglītot savus iedzīvotājus par pārmaiņām un svarīgākajiem jaunumiem, kā arī veikt auditorijas apzināšanu profesionālajiem semināriem.

Eiro projekta vadītāja arī uzsvērusi, ka svarīgi ir ne vēlāk kā divus mēnešus pirms eiro ieviešanas nepieciešams sakārtot tos saistošos dokumentus, kuros ir minēts «lats», savukārt ne vēlāk kā mēnesi pirms eiro ieviešanas ir jāsakārto tie saistošie noteikumi, kuros ir minētas konkrētas summas latos. Savlaicīgi arī būtu jāapzina visi saistošie noteikumi, kuriem ir nepieciešama pārstrāde, lai nebūtu pēdējā mirklī jāveic milzīgs darba apjoms.

Latvijā pāreja uz Eiropas Savienības vienoto valūtu eiro paredzēta 2014.gada 1.janvārī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu