Breivīks zaudē savaldību; neatbild par citiem ekstrēmistiem (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģu masu slepkava Anderss Bērings-Breivīks šodien tiesā tiek iztaujāts par viņa iespējamajiem kontaktiem ar nacionālistu kaujiniekiem, prokuroriem cenšoties pierādīt, ka nekāds labējo ekstrēmistu tīkls Eiropā nemaz neeksistē, ziņo BBC.

Breivīks šodienas sēdē iztaujāšanas laikā vairākkārt zaudēja savaldību un vienā brīdī pat pieprasīja prokurorei pārtraukt viņu izsmiet.

Bērings prokurorei Ingai Bejerei Engai paziņoja, ka zina, ka prokurore iztaujāšanas laikā viņu «centīsies deleģitimizēt», tāpēc iztaujāšanas vietā viņi šā vai tā varot pievērsties secinājumiem.

Kā ziņots iepriekš, Breivīks apgalvo, ka viņam bijuši kontakti arī ar nacionālistiski noskaņotiem kaujiniekiem Lielbritānijā, kā arī Libērijā. Savā manifestā viņš rakstījis par vairākiem sabiedrotajiem Londonā. Prokurorei uzdodot jautājumus par šo tēmu, bija redzams, ka Breivīks bieži kļūst aizkaitināts. Viņš bieži bija izvairīgs, atteicās skaidri atbildēt, kā arī vienā brīdī piebilda, ka nevēlas, lai viņa liecības novestu pie citu cilvēku arestiem.

Jāpiebilst, ka Norvēģijas prokurori uzskata Breivīka apgalvojumus par sabiedroto tīklu par izdomājumu.

Asākā vārdu apmaiņa izcēlās brīdī, kad prokurore Breivīkam jautāja, kāpēc nacionālistiski noskaņoti kaujinieki vēlētos ar viņu dibināt kontaktus. Breivīks prokurorei uz to jautāja, kāds ir iemesls viņas «šādam spriešanas veidam». Pēcāk pats turpināja, ka prokurore vēloties radīt šaubas par to, ka kaujinieku tīkls pastāv, tāpēc aicināja viņu vairāk koncentrēties uz galveno, nevis viņa izsmiešanu.

Tiesas procesa prokurori Svens Holdens (no kreisās) un Inga Bejere Enga
Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu