Marija Naumova: «Mani formā uztur joga un dejas!»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan dziedātāja Marija Naumova ar ģimeni jau vairākus gadus dzīvo Parīzē, ik pa brīdim viņa uzmirdz arī Latvijā. Šovakar Marija kā viesmāksliniece uzstāsies Ventspilī notiekošajā Eirovīzijas atlases finālā, bet martā ar koncertprogrammu «Pusnakts Parīzē» viesosies vairākās Latvijas pilsētās.

Formā tur joga un afrikāņu dejas

Kā Marija tur sevi formā laikā, kad darāmā netrūkst - jāaudzina dēliņš Artūrs un jāgatavojas Latvijas koncerttūrei? «Jau sen - gadus desmit vienpadsmit - nodarbojos ar jogu. Tas ir labs veids, kā turēties formā. Lai gan tagad, kad daudz laika prasa skraidīšana pakaļ Artūram, man jogai diemžēl tik daudz laika neatliek, turklāt skraidīšana pakaļ manam bumbulītim arī ir lieliska fiziskā slodze.»

Dzīvojot Parīzē, Marija pamanījusi, ka par savu izskatu domā un rūpējas galvenokārt vecāka gadagājuma dāmas
Dziedātāja atzīst, ka joga viņai vienubrīd bija kļuvusi teju vai par dzīvesveidu. «Laikā, kad ar jogu nodarbojos vairāk, biju iemācījusies daudz labu lietu - meditāciju, pareizu elpošanu, arī zināmu dzīves filosofiju. Manuprāt, joga ir zinātne, kurai pateicoties, tava dzīve kļūst loģiska. Tā paskaidro,

kā dzīvot, kā uzbūvēta pasaule; jogā var meklēt un atrast atbildes uz dažādiem jautājumiem.»

Tiesa, Parīzē esot grūti atrast labu jogas skolu un skolotāju, tādēļ Marija nomainījusi vairākas skolas, līdz atradusi īsto.

Par vēl vienu viņas aizraušanos kļuvušas afrikāņu dejas - ar tām dziedātāja nodarbojas jau teju piecus gadus. «Nedaru to tādēļ, lai sekotu modei. Mani šī lieta interesēja jau sen - patika ritmika un tas, ka afrikāņu deja zināmā mērā ir dinamiska meditācija. Katrā ziņā dejas noteikti ir labākas par iešanu uz sporta zāli!» ir pārliecināta Marija, kura Parīzē atradusi, kā pati saka, fantastisku deju skolotāju un pasniedzēju.

«Viņš zina, kas ir ķermenis un ko ar to var darīt,» smejas dziedātāja, iesakot arī citiem pamēģināt afrikāņu dejas. Pašlaik viņa deju nodarbības cenšas apmeklēt vismaz reizi nedēļā, bet, ja vien varētu atļauties, labprāt to darītu vismaz trīsreiz biežāk.

Par sevi ir jārūpējas

Taujāta par sevis lutināšanu, dziedātāja stāsta, ka šad un tad mājās pati gatavo dažādas maskas sejai un matiem. «To daru pēc mūsu vecmāmiņu receptēm un cenšos izmantot visu dabisko. Netālu no manas mājas ir bioveikaliņš, kur pērku augļus, medu, kafiju, un daudz ko no tā izmantoju arī masku gatavošanai.»

Šad tad dziedātāja sevi mēdz palutināt ar paštaisītām sejas un matu maskām
Šad tad dziedātāja sevi mēdz palutināt ar paštaisītām sejas un matu maskām Foto: Publicitātes foto / TV3

«Ievēroju vēl vienu principu:

ja gribu labi izskatīties, man pa dienu ir mazliet jāpaguļ, tādēļ guļu, kad vien ir iespēja,»

turpina Marija, stāstot par saviem skaistumkopšanas principiem.

Tikpat svarīgi, viņasprāt, ir skatīties, ko ēst un ko labāk ne. «Par bioveikaliņu, kur var iegādāties dažādus dabiskus produktus, jau teicu. Bet pārtiku labprāt pērku arī tirdziņos. Viens tāds ir netālu no mūsu mājām, un šajā tirgū pat var nopirkt kaut ko līdzīgu mūsu biezpienam, lai gan franči neko tādu neēd. Taču ir viens pāris - vīrs un sieva -, kuri dažkārt šo produktu atved. Nekāda vaina!»

Franču virtuve - lieliska!

Par franču virtuvi Marija teic: protams, tā ir laba un garšīga. «Kas man garšo? Protams, kruasāni, bet tos bieži nevar atļauties. Arī zosu aknu pastēte ir garšīga.» Vēl Marija un viņas ģimene iecienījusi ēdienus, kas pagatavoti no pīles filejas, un uzkodas no kārtainās mīklas, pildītas ar visu ko: cukīni, kazas sieru un dažādām garšvielām. Vēl

īsts atklājums ir zaļumi, kas audzēti Provansā, - tie esot ļoti garšīgi

un, galvenais, veselīgi, tādēļ, gatavojot ēdienus, Marija bieži tos liek lietā.

«Nesen, viesojoties Latvijā, iegriezos kādā no lielveikaliem. Man gribējās nopirkt gurķus vai tomātus. Teiksim tā: Francijā šiem dārzeņiem ir garša, Latvijā - tikai krāsa. Nāksies vien gaidīt jaunās sezonas dārzeņus,» secina dziedātāja.

Pucēšanās parīziešu gaumē

Kā ir ar izslavētajām skaistajām parīzietēm un viņu pucēšanos? «Mani novērojumi liecina, ka tā pa īstam pucējas septiņdesmit un astoņdesmit gadus vecas kundzes:

viņas uzliek cepuri, apliek krelles, uzvelk cimdiņus un tad dodas laukā no mājas iedzert kādu tasīti kafijas vai glāzi vīna,»

stāsta Marija, uzsverot - jaunā paaudze, šķiet, vairs nepucējas un neizprot šā jēdziena nozīmi.

Izvēloties apģērbu, Marijai ir svarīgi, lai tas būtu gaumīgs un lai viņai tas patiktu
«Latviešu sievietes pavisam noteikti ir skaistākas, sakoptākas, tīrākas. Te, Parīzē, viss ir pelēcīgs: pašlaik dominē melnā, pelēkā, brūnā, tumši zilā krāsa. Bet lielai pilsētai tas ir normāli,» spriež dziedātāja un stāsta, ka viņa sava vīra meitai (no pirmās laulības - red.) uzdāvinājusi oranžu jaku.

«Skolā meiteni apsmēja, un neviens nesaprata, kādēļ viņa nav vilkusi, teiksim, melnu jaku. Tad es to jaku atdevu savai krustmeitai, kura dzīvo Latvijā. Viņa bija laimīga!» savā pieredzē dalās Marija un stāsta, ka arī Parīzē, vismaz jauniešu starpā, novērojama lielpilsētām raksturīgā ģērbšanās tendence: 99,9% valkā džinsus, melni pelēkas jakas un UGG zābakus.

«Pavasarī un rudenī sievietes reizēm velk augstpapēžu kurpes, bet reti,»

viņa atklāj vēl kādu savu novērojumu.

Kleitas šuj Latvijā

Arī pašai Marijai pašlaik neiznākot īsti pucēties - kamēr viņai jāpieskata Artūrs, kurš vēl ir maziņš, dziedātāja daudz ērtāk jūtoties, tērpusies džinsos. «Kad pirms vairākiem gadiem Parīzē mācījos, valkāju kleitas un svārkus. Citas dāmas par mani brīnījās,» dziedātāja smejas.

Savukārt Latvijas koncerttūrei Marija šūdina jaunas kleitas. «Modeli tērpam, ko vilkšu koncertā, izdomāju laikus. Jo - neredzot tērpu, es nevaru gatavoties koncertam.» Dziedātāja atklāj, ka pati kleitas nešuj - šo darbu padara kāda ļoti laba Latvijas šuvēja, kuras vārdu viņa negrib atklāt, - bet kleitu modeļus gan domā pati, turklāt šūšanas procesā vēl šis tas mēdzot mainīties. «Parasti mans koncerts ir vesela izrāde, tādēļ tērpam ir liela nozīme,» uzsver dziedātāja.

«Varbūt kāds domā, ka kleitas man top Parīzē. Skan jau labi - Parīzē šūta kleita...»

Marija ironiski pasmaida, uzsverot: viņai neesot svarīgi, kā kas izklausās un vai konkrētais apģērbs ir modē vai nav. «Man vajag, lai tērps patīk un lai tas ir gaumīgs. Jo ne vienmēr tas, kas modē, ir labs un labi izskatās,» ir pārliecināta Marija Naumova, piebilstot: tā kā koncertos Latvijā skanēs īsti franču šansoni, arī koncerttērpi būs atbilstoši. «Tā būs skaista, nostalģiska mūzika, kas stāsta par mīlestību, kaisli, attiecībām. Kā reiz teica nesen mūžībā aizgājusī dziedātāja Vitnija Hjūstone, mīlestība ir skaistākais, par ko dziedāt.»


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu