ECT skatīs Latvijas valdības apelāciju Kononova lietā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) nodevusi izskatīšanai tiesas Lielajā palātā Latvijas valdības apelācijas sūdzību par pērnvasar pieņemto spriedumu lietā "Kononovs pret Latviju", ar kuru Latvijai uzdots maksāt 30 000 eiro (21 084 latu) morālo kompensāciju par kara noziegumiem notiesātajam Vasilijam Kononovam.

Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses centra nodaļā informēja, ka 26.janvārī ECT Lielās palātas piecu tiesnešu kolēģija nolēmusi nodot lietu izskatīšanai Lielajā palātā, kurā lietas skata 17 tiesneši.

Jau ziņojām, ka ECT 2008.gada 24.jūlijā tikai ar vienas balss pārsvaru pieņēma Latvijai nelabvēlīgu spriedumu Kononova lietā. Kā norāda ĀM, šis spriedums nav stājies spēkā.

ECT savā spriedumā atzina, ka Latvija pārkāpusi Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 7. pantu, kas noteic, ka nav pieļaujama sodīšana bez tiesas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu