"Telšu pilsētiņas" iemītnieks apstrīd uzlikto sodu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Administratīvajā komisijā apstrīdēts viena lata administratīvais sods, kas par telts uzsliešanu iepretim Ministru kabineta ēkai 7.janvārī tika piespriests Sporta muzeja darbiniekam Jānim Briedim, TVNET informēja zvērināts advokāts Dmitrijs Skačkovs.

 Brieža sūdzībā norādīts, ka pašvaldību saistošie noteikumi nevar būt par pamatu miermīlīgas pulcēšanās brīvības ierobežojumiem, pat ja šie noteikumi ir izdoti leģitīma mērķa sasniegšanai, jo tie nav likums. Rīgas domes Administratīvās komisijas Austrumu apakškomisija savu 7.janvāra lēmumu pieņēmusi, pamatojoties vienīgi uz saistošajiem noteikumiem, neinterpretējot šo normatīvo aktu tiesību sistēmā, apgalvoja Skačkovs.

"Administratīvā procesa likuma 11.pants tieši aizliedz šādos gadījumos pamatot personai nelabvēlīgu administratīvo aktu izdošanu ar pašvaldību saistošajiem noteikumiem, nosakot, ka privātpersonai nelabvēlīgu administratīvo aktu izdot vai faktisku rīcību veikt iestāde var uz Satversmes, likuma, kā arī uz starptautisko tiesību normas pamata," citēja advokāts, atkārtoti uzsverot, ka daudziem cilvēkiem pašlaik arī viens lats ir liela nauda, tomēr šoreiz runa neesot par soda apmēru, bet gan par pašu principu - "varas distancēšanos no tautas tiktāl, ka tās nekaunība un savtība robežojas ar prettiesisku rīcību".

Kā ziņots, šā gada 7.janvārī Rīgas pašvaldība vairākiem "telšu pilsētiņas" iemītniekiem piesprieda sodus un uzdeva novākt teltis no apstādījumiem. Lēmumu var pārsūdzēt mēneša laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu