Pētījums: alkohola lietošana var uzlabot vīrieša auglību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vīriešiem, kuri cenšas kļūt par tēviem, ārsti parasti iesaka ierobežot alkohola patēriņu, jo tas negatīvi ietekmē spermas kvalitāti. Tomēr jaunā pētījumā secināts, ka samērīgs daudzums alkohola šajā laikā var tieši uzlabot vīrieša auglību.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Andrology”, rakstīts, ka zinātnieki izanalizēja 323 pieaugušus vīriešus, kuri tika sadalīti četrās grupās pēc nedēļā patērētā alkohola daudzuma. Rezultātā tiem vīriešiem, kuri nedēļā izdzēra četrus līdz septiņus alkoholiskos dzērienus, bija lielāks spermatozoīdu skaits nekā tiem vīriešiem, kuri alkoholu nelietoja. Tiesa, tas nenozīmē, ka alkohols visos gadījumos vīrietim palielinās spermatozoīdu skaitu.

Pētījuma praktiskajā daļā zinātnieki divu gadu laikā pētīja spermas paraugus, kā arī veica intervijas ar visiem pētījuma dalībniekiem, lai uzzinātu, kādi ir to alkohola lietošanas paradumi, vai tie smēķē, nodarbojas ar sportu, lieto kofeīnu u.c.

Tomēr svarīgi atcerēties, ka pārsniegt noteikto alkohola daudzumu nevajadzētu, kā arī būtu jāsaprot, ka spermas kvalitāti un spermatozoīdu daudzumu pozitīvi ietekmē arī augļu un dārzeņu lietošana uzturā un regulāras fiziskas aktivitātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu